Damerna besegrar Hammarby i div 4A

Thomas BahnsonDam

Första segern i division 4 kom redan i andra omgången mot FC Hammarby på Stadshagens IP! Siffrorna hamnade på 3-0 men i ärlighetens namn kanske det skulle varit mer. (med all respekt)

Vi ville få den något ”orättvisa” förlusten i premiären ur systemet och visade från start upp en härlig attityd. Vi stressade Hammarby till misstag hela tiden och vi skapade chanser med jämna mellanrum. 1-0 kom i 10e minuten genom Matilda Gustafsson. Klara von Liewen Wistrand erövrade bollen från deras mittback och lade upp den till Matilda som borrade sig in i straffområdet och avslutade i bortre hörnet snyggt.

Resten av halvleken såg vi mängder av lägen gå till spillo och man kunde inte låta bli att vara orolig att vi skulle släppa in dom i matchen som i premiären. Men detta var en av de bättre halvlekar jag sett oss göra på länge och jag skulle inte behöva oroa mig. Vikten av att sätta våra chanser är dock väldigt viktigt inför fortsättningen.

Vi behöll övertaget matchen igen bortsett från en liten dip på slutet. 2-0 kom tidigt i andra halvlek, Anna Söderberg drog iväg i djupled från mittlinjen och fick en genomskärare av Matilda Gustafsson, Anna avslutade finurligt med utsida fot förbi målvakten.

3-0 kom strax därefter efter att Matilda Gustafsson denna gång assisterat Emily Lövqvist som pricksköt in vårt sista mål i bortre hörnet.

Skönt att inkassera första 3-poängaren tidigt, vi spelade i det stora hela exakt så som vi pratat om. Nu har vi alltså mött två lag som spelade i 3an förra året och vi har klarat uppgifterna med bravur.

Hela laget var väldigt bra men en stor eloge går till vårt fina nyförvärv Matilda Gustafsson som nu varit delaktig i 4 av 5 mål som vi gjort hittills i division 4A. Vi såg även Annelie Sandström göra debut och fixa uppgiften galant.

Nästa match i 4an är borta mot Reymersholm den 11 maj. Härnäst väntar dock Råsunda på söndag 18.00 på Skytteholm i division 5C.

Sinead
Anna, Emma.L, Disa, Kristin
Emma.S, Sofie, Emily, Molly
Matilda.G, Klara