KB dam – Vasastan 0-9

MelkerDam, Matchreferat 20140 Comments

Äntligen var det dags för Vasastans matchen som man ser fram emot så mycket varje gång. Det finns en härlig och vänskaplig rivalitet mellan oss som kryddar matcherna lite extra. Vasastan har öppnat serien ypperligt och har tagit maximala 15 poäng innan denna omgång.

Vi fick sällskap av några tjejer från F 03/04 som ställde upp som bollkallar och det tackar vi för! Hoppas damerna imponerade på dom. Vi tog en bild tillsammans.

aIMGP4511

KB dams nutid och framtid
Foto: Thomas Nagornoff

Matchen var jämn och inget lag kunde riktigt ta över spelet. Vi fick kämpa för alla chanser och det skulle vara viktigt att ta vara på dom. Vasastans duktige målvakt låg konstant som en libero och rensade undan det mesta som spelades på djupet, det var smått frustrerande att se, vi slog många djupledsbollar och det kom många bra löpningar men passningarna var alltid lite för hårda och målvakten kunde rensa undan gång på gång.

När Vasastan hotade åt andra hållet så var vår nye målvakt Anna Rydberg alltid med på noterna, kraftfull och säker i sina ingripanden.

Trots en del bra chanser för oss i matchen så fick vi aldrig in bollen men vi spelade stabilt bakåt och jag tyckte nog att krysset var ganska solklart när vi inte gjorde mål själva. Vi är det första laget som plockar poäng av Vasastan och det får vi vara nöjda med ändå. Vi visar att vi är ett topplag men om vi kan vara lite effektivare i avsluten så hade det även synts i tabellen.

————————————————-

I helgens andra match mötte vi Hanviken i div 5C och trots ledning med 2-1 och bra spel så skulle några svaga ögonblick svänga matchen i Hanvikens favör. Matchen slutade 2-3.

På söndag har vi dubbla matcher, 12.00 möter vi Värmdö i div 5C och 16.00 möter vi Bromma i div 4A. Båda matcherna är på bortaplan.

/ Thomas