Damerna tjänar ihop 4 av 6 poäng i helgen!

Thomas BahnsonDam

Damerna var i farten igen i helgen, igår besegrades Älta IF med 3-1. Redan i 3:e matchminuten tog KB ledningen efter mål av Emily Lövkvist snyggt framspelad av Klara von Liewen Wistrand. Älta krigade på bra och det dröjde ända till 42:a matchminuten innan Sofie Nagornoff kunde utöka ledningen på volley efter ett väl avvägt inlägg från Emma Strandberg. Älta reducerade tidigt i andra till 2-1. Men omgående replikerade KB till 3-1 genom mål av Minca Olin framspelad av Ellen Agné. Resultatet stod sig resten av matchen och KB kunde därmed registrera den 4:e raka vinsten i div 5C med 48-1 i målskillnad! Där delar vi serieledningen med Vasalund.

I lördags mötte vi även IFK Aspudden-Tellus i div 4A på Stadshagens IP. Aspudden har inlett serien starkt och kämpar i toppen tillsammans med oss och flera andra. Jag var tyvärr inte på plats pga Göteborgsvarvet men jag fick följande rapport från Christian Wistrand:

Vi saknade hela 36 mål och 20 assist i truppen från senaste div 4 matchen men bredden i laget i år är på en helt annan nivå än tidigare och vi kunde ställa upp med ett slagkraftigt lag även denna match. Solen gassade och det var väldigt varmt, frågan var om vi skulle orka? I 11e minuten gjorde Aspudden 0-1 på en hörna efter ganska svagt försvarsagerande. Vi kom tillbaka omgående genom Anna Söderbergs kvittering framspelad av Caroline Åhlström som gör comeback efter en lång frånvaro!

Aspudden återtar ledningen i 42e minuten men återigen kvitterar vi omgående när Minca Olin spelar fram Sara Gyllstedt som kritar in 2-2 från distans! Pausvilan kom lägligt efter en kämpig halvlek.

Andra halvlek börjar inte bra då vi slarvar i uppspelet och ger bort bollen till Aspudden som återtar ledningen i 52:a minuten. Men likt de andra målen så dröjer det inte länge förrän vi åter igen kvitterar! I 63e minuten får vi en hörna som Emma Strandberg slår in till en fristående Sara Gyllstedt som dunkar in 3-3 på volley och kronar sin comeback från skada med 2 fina mål!

Sista kvarten hade vi 5 superchanser att vinna matchen men det ville sig inte, det kändes som vi förtjänade 3 poäng, om vi bara ökar effektiviteten något.  Det är dock mycket positivt att vi gjorde 3 mål med så många offensiva spelare borta, det visar på en stark bredd. Nu siktar vi för vinst mot 1:an och 2:an i serien, Österåker och Vasastan som väntar härnäst!

Div 4A

KB – IFK Aspudden-Tellus 3-3 (2-2)

1-1 Anna Söderberg (Caroline Åhlström)

2-2 Sara Gyllstedt (Minca Olin)