Damernas första riktiga motgång

Thomas BahnsonDam

Helgens matcher gick inte som vi hade hoppats på. Vi mötte båda serieledarna i våra två serier och vi hade starka trupper att tillgå.

Båda matcherna spelades på samma dag och det var 25 grader varmt i stort sett hela dagen. 6 spelare var tvungna att spela båda matcherna och det var verkligen inte optimalt i den värmen.

I första matchen mötte vi Vasalund på Skytteholm och där spelade vi rätt stabilt i första halvlek även om Vasalund hade det mesta av spelet. Vasalund tog ledningen efter en kaosartad situation framför mål men vi lyckades kvittera genom Madeleine Eliasson efter ett fint inlägg av Emma Strandberg och gick in i paus nöjda med resultatet.

Emma S mot vasalund

Emma S mot Vasalund
Foto av: Thomas Nagornoff

Andra halvlek var nästan identisk med första, Vasalund styrde spelet och vi försvarade oss bra och sökte kontringar. Vi var så när att ta ledningen med en kvart kvar när Malou kom fri mot målvakten men hade inte riktigt skärpan i avslutet. Istället gjorde Vasalund 2-1 på frispark kort därefter. Där slogs luften ur oss och det rann iväg lite på slutet, matchen slutade 4-1 till Vasalund.

Senare på eftermiddagen mötte vi Österåker på Åkersberga IP. Österåker har öppnat serien strålande och skulle visa sig vara ett tufft lag att möta. Inte mycket stämde för oss i denna match, flera spelare var förstås sega i benen från första matchen och värmen ställde till det för flera andra. Vi tog dock ledningen tidigt i matchen genom Madeleine Eliasson (igen!) efter att Klara von Liewen Wistrand smart kastat ett snabbt inkast till en fristående Madde.

Sara skadad

Sara skadad igen, symboliskt för denna dagen!
Foto av: Thomas Nagornoff

Efter det fick vi det jobbigt, deras vindsnabba anfallare gjorde det svårt för vår backlinje. Hon vände matchen med sina 2 mål och vi inkasserade vår andra förlust för dagen.

Det är aldrig roligt att förlora men vi får resa oss och kämpa vidare, vi möter Vasastans BK nästa lördag och det är tändvätska nog!

/Thomas