Damlaget tar form och är redo för premiären

kb-pelleDam, Nyheter

Div 5 mot Div 2. Detta klassiska derby kunde åter igen spelas. Karlbergs BK (KB) trotsade skillnaderna i divisioner och höll jämna steg med Mariebergs SK (MSK), men som till slut vann med 2 måls marginal.

Efter den första och något udda träningsmatchen där KB vann mot Stockholmsatleterna med klara 13-0 så ställdes KB nu mot meriterade Mariebergs SK, vinnare av div 3 och som i år ska spela div 2. KB vill testa sig mot tufft motstånd och det här kändes som ett perfetkt test.

Första halvlek var jämn, KB spelade kompakt och släppte inte till några direkta målchanser. MSK fick mestadels slå långa djupledsbollar som rann över kortsidan eller in i duktiga målvakten Michaelas famn. MSK såg mer av bollen, medan vi kanske stressade lite för mycket i vårt egna bollinnehav, men den bästa målchansen föll ändå till oss när anfallaren Nishti fick någon sekund extra i boxen, men skottet smet precis förbi stolpen. Det stod 0-0 i paus.

I andra halvlek förbättrades KB:s uppbyggnadsspel nämnvärt, men samtidigt började orken tryta något och vid två tillfällen hann KB inte in i press tillräckligt snabbt som resulterade i två långskott utanför straffområdet som innebar 0-2. KB skapade chanser, främst genom Nishti och Josefine som kom fri mot målvakten, men som dröjde för länge och stoppades i sista sekund.

På det hela ska KB vara väldigt nöjda med insatsen mot ett lag som spelar 3 divisioner över oss i dagsläget. Det var inte så stor skillnad och det ger oss självförtroende inför seriestarten samt vetskapen att våra höga ambitioner är realistiska.

Första matchen för damerna blir mot Tekniska Högskolan Lördagen 22-april 16.00 på Stadjsgens IP. Varmt välkomna och heja fram KB.

Laget mot MSK:

Michaela