Daniel Alarcon ny spelare i KB: ”Tuff bollvinnartyp”

RedaktionenNyheter, Senior

En ny mittfältare har redan hunnit presentera sig i KB-tröjan. Daniel Alarcon, senast i skånska Nosaby, vänder hem till Stockholm för att representera Karlbergs BK.

Den centrale mittfältaren fanns med från start i Stockholm Cup-segern mot Tyresö (3-0) och var med i truppen senast även borta mot Skiljebo (3-0) där han hoppade in i den 64 minuten.

21-årige Daniel Alarcon har fått sin fotbollsfostran i Hammarby och Vasalund och i fjol så gjorde han sin första seniorsäsong för Södertälje FK (18 matcher varav 15 från start) i den södra division 2-serien. Inför årets säsong var han aktuell för Karlberg men valde att testa på ett äventyr i skånska Nosaby där han gjorde åtta matcher från start och fem inhopp i division 2 Östra Götaland under våren.

Men efter ett halvår kom han fram till att hans fotbollsframtid ska vara i Stockholm. Sedan ett par veckor är han klar för Karlbergs BK.

– Daniel är en tuff bollvinnartyp som har andra egenskaper än våra andra mittfältare. Vi tror att han kommer att vara en nyttig rollspelare och att han kommer utvecklas i vår miljö, säger tränaren Kalle Karlsson.

Sportchefen Lennart Sandahl:

– Trots sin unga ålder har Daniel redan ganska mycket erfarenhet från spel i division 2 och vi tror att han kan ta nästa kliv här i Karlberg.