Daniel Larsson flyttas upp till herrlaget: ”Känns riktigt bra”

RedaktionenNyheter, Senior

Försvarsspelaren Daniel Larsson tar klivet upp från juniorlaget till Karlbergs BK:s herrlag i division 2.

Under 2018 var Daniel Larsson tidigt uppe och roterade från KB:s U19-lag. Och det gick så pass bra att han blev ett permanent inslag i träningsgruppen från sommaren.

Nu har beslut tagits att Larsson flyttas upp till en permanent trupplats i a-laget. Larsson, som fyller 20 i år, hade redan i fjol ett par a-lagsframträdanden i träningsmatcher och har fått speltid i årets försäsongsmatcher mot Djurgårdens U19, Enskede och Vasalund.

Hur känns det att få chansen på riktigt i a-laget?
– Det känns riktigt bra att äntligen få ta steget upp på riktigt. Jag har ju tränat med killarna ett tag nu men det känns bra att det nu är officiellt att man är en del av truppen som består av riktigt bra fotbollsspelare.

Berätta om din bakgrund som spelare?
– Jag började spela fotboll som knatte i IK Tellus som numera är Aspudden-Tellus, därefter spelade jag i Hägerstens SK i cirka två år. När jag var 11 år bytte jag till AFC där jag spelade tills dom flyttade till Eskilstuna. Nu har jag spelat cirka 2 år i KB och tränat med A-laget regelbundet sedan i somras.

Beskriv dig själv som spelare?
– Svårt att beskriva sig själv, haha. Men jag skulle säga att jag är en ganska snabb ytterback som även kan spela högre upp i banan som wingback i en trebackslinje. Mina styrkor är framförallt mina inlägg och att jag är villig att lära mig nytt hela tiden.

Personlig målsättning i år?
– Mitt mål är självklart att utvecklas så mycket som möjligt och ta en startplats i laget. Men just siktar jag på att kunna göra bra inhopp, förhoppningsvis starta någon match och kunna hjälpa laget att ta sig upp i div 1. Jag skulle säga att med tanke på den trupp och ledarstab vi har så är förutsättningarna goda för oss att göra en väldigt bra säsong.