DIF-talangen Bergendahl Kärki väljer KB

kb-redNyheter, Senior

Mittfältaren Alexander Bergendahl Kärki är Karlbergs BK:s senaste tillskott. 19-åringen ansluter från Djurgårdens IF.

Efter goda samtal med Djurgårdens IF har Karlbergs BK kommit överens med den allsvenska klubben om att Alexander Bergendahl Kärki fortsätter sin fotbollskarriär på Kungsholmen.
– Det känns väldigt bra att ytterligare en ung, hungrig och välskolad fotbollsspelare väljer Karlbergs BK. Vi tror att vår fotbollsfilosofi och lagsammanhållning är en väldigt bra brygga för talangfulla spelare som siktar ännu högre än division 2. Vi har många spelare i Alexanders ålder och förhoppningsvis spelar flera av dem elitfotboll inom en snar framtid, säger sportchefen Lennart Sandahl.
KB-tränaren Kalle Karlsson säger:
– Alexander har en bländade grundteknik och är duktig på att lösa situationer på små ytor. Han kommer att bli en tillgång i vårt lag.

Hemsidan passade också på att ställa ett par frågor till lagets senaste tillskott.

Varmt välkommen till Karlbergs BK Alexander Bergendahl Kärki!
– Tack så mycket!

Hur taggad är du för att spela i division 2 med KB och på vilket sätt tror du att det här är en bra miljö för dig att utvecklas i?
– Det ska bli jätteroligt att få testa på seniorfotboll på riktigt och se hur man står sig mot en annan typ av fotboll. Jag visste innan jag kom att KB var ett lag som gillar att hålla bollen på backen och spela mycket possesion vilket jag gillar och sen att det är ett ungt lag gör det lätt att komma in i gruppen. Jag är lite av en trygghetsmänniska så det tror jag kommer hjälpa mig att utvecklas.

Berätta lite om din fotbollsbakgrund för våra supportrar som inte känner dig sen tidigare?
– Jag började som knatte i Brommapojkarna och spelade där i många år fram tills det året jag fyllde 17 då jag gick över till Djurgården. Jag spelade tre säsonger i DIF och fick bland annat göra debut för A-laget i en träningsmatch på försäsongen förra året.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag gillar att kombinera mig fram, mycket väggspel och korta pass. Spelförståelsen och passningsspelet är nog mina starkaste egenskaper på planen och jag spelar helst centralt på mittfältet i en sittande eller offensiv roll.

Säsongen 2015 var ingen dålig sådan för din del. SM-guld med Djurgårdens U21-lag och silver med U19!
– Ja, det var verkligen en bra säsong, både för min del och för Djurgårdens del. Vi hade ett väldigt bra lag redan året innan med U19 och U21 men räckte inte hela vägen fram då, och när stommen av spelarna blev kvar så visste vi tidigt att vi skulle ha bra chans att gå långt i båda serierna.
– I U19 sa vi tidigt att det var guld vi skulle ta så vi hade med oss det hela tiden och det var väldigt bra kvalité på träningar vilket ledde till att vi vann serien så klart som vi gjorde, men tyvärr så hade vi inte marginalerna på vår sida i finalen men det tog vi igen i U21-finalen veckan efter, så en säsong att minnas helt klart.

Nu har du varit i träning ett par veckor och även hunnit med att möta laget du lämnar DIF U19 i en träningsmatch (3-1 till KB). Hur har din första tid i KB varit?
– Jag börjar komma in i det mer och mer, det är alltid lite spänt i början när allt är nytt och nya människor, men grabbarna har varit jätteschyssta och det har inte varit några problem alls. Fotbollsmässigt så är jag en bra bit ifrån där jag vill vara men det är tidigt på säsongen och mycket fysträning så det är nog något som många känner.
– Skönt dock att vi vann första matchen för året och för mig var det nog lite viktigare än för många andra, annars hade jag fått höra lite från DIF-spelarna.

Kände du till några spelare i laget sedan tidigare?
– Innan jag kom hit så kände jag Simon Karevik och Jonas Crona. Simon har jag gått i samma klass som i sex år och även spelat tillsammans med i BP och DIF. Jonas känner jag via stadslaget och att vi spelat mot varandra många gånger under ungdomsåren. Sedan känner jag till flera stycken just genom att man spelat mot varandra så många spelare har jag rätt så bra koll på.

Vad har du för ambition med din fotbollskarriär?
– Min ambition är självklart att bli så bra jag kan och spela ute i Europa men just nu så är det att spela och ha roligt och sen får jag se, vore inte helt fel att spela med Djurgården i Allsvenskan.

Vi tackar Alexander Bergendahl Kärki för pratstunden och önskar honom lycka till med säsongen i Karlbergs BK!