Dif U19 – Karlbergs BK 1–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Egna produkten Christian Lundin, 16, fick debutera i a-laget i lördags i mötet med Dif U19. Foto: Lennart Sandahl

Karlbergs BK besegrade Djurgårdens U19 med 3–1 i lördags i årets första träningsmatch.

Matchen började inte så bra, varken för Karlberg eller hemmalaget Dif. Avspark försenades 20 minuter då domarteamet inte dök upp. Istället löstes den uppkomna situationen av att en Dif-ledare tog en pipa och agerade rättsskipare (med den äran).
Karlbergs BK började starkast inför cirka 80 åskådare i Johan Björkman-hallen. Det nyblivna division 2-laget ägde boll men tappade initiativet efter knappt tio minuter. I den elfte minuten fick Djurgården frispark i bra läge och sköt 1–0. De unga Dif:arna dominerade sedan första halvlek mot ett KB som slarvade för mycket.
– Vi hade problem i vårt försvarsspel och när vi väl fick tag i bollen hade vi på tok för hög felprocent. Samtidigt var Djurgården duktiga i den här perioden av matchen. Det syns att de är välskolade och tekniska, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

KB hade marginalerna med sig i inledningen av andra halvlek. Djurgården kontrade in 2–0, men U19-lagets egen domare var generös mot gästerna och dömde bort målet för en ytterst tveksam offside (”en meter på rätt sida”, enligt KB:s sportchef Lennart Sandahl).
Istället kom 1–1 kort efteråt när Emrah Yildirim hittade in till provspelande Låås som drog till direkt. Med tjugo minuter kvar sköt Jonas Crona 2–1 innan David Lividikos nickade in 3–1 från nära håll.
– Det var ingen lysande insats, men det kan man inte räkna med heller när vi är inne i en tung träningsperiod. Vi lyfte oss i andra halvlek och kändes starkare sista halvtimmen av matchen, säger Kalle Karlsson.
– På det hela taget blev det en bra premiär. Vi fick igång nästan hela truppen, vilket var syftet, vi fick känna lite på en del bitar vi tränat på, vi fick göra tre mål och vi fick se ett par, tre provspelare. Och framför allt: Inga skador.
Med drygt tio minuter kvar fick KB-produkten, Christian Lundin, 16 år, göra a-lagsdebut då han klev in i mittförsvaret bredvid Sean Sabetkar.

DIF U19–Karlbergs BK 1–3 (1–0)
Mål, KB: 1–1 (49) Låås (Yildirim), 1–2 (72) Crona (Abohwo), 1–3 (84) Lividikos (Pablo).
Publik: Ca 80 (i Johan Björkman-hallen).

> Se målen från matchen på vår Facebook-sida: