Division 1-klubb värvar André Nader: ”KB perfekt miljö för unga spelare”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter två säsonger i Karlbergs BK är yttermittfältaren André Nader redo att ta nästa steg i sin fotbollskarriär. 19-åringen är klar för en flytt till Oskarshamns AIK där han skrivit på ett tvåårskontrakt med division 1-klubben.
– Vi är jätteglada att André får den här chansen och är stolta över den utvecklingskurva han haft i KB, säger sportchefen Lennart Sandahl.

De senaste säsongerna har flera spelare gått via Karlbergs BK och till högre nivåer inom svensk fotboll. 2015 gick Edwin Ekholm till Umeåklubben Team TG och efter samma säsong fick målvakten Fernando ”Tito” Iglesias ett kontrakt med superettanklubben IK Frej.

Efter säsongen 2016 försvann trion Sean Sabetkar, Mathias Karelius och Keivan Keshavarz till division 1-klubben Sollentuna FK.

Nu är det dags igen. Efter en stark säsong – med sju mål från yttermittfältet – var André Nader het på marknaden. Spelaren fick intresse från klubbar högre upp i divisionerna. Storsatsande Västerås SK bjöd in till provspel, men till slut föll valet på Oskarshamns AIK i den södra division 1-serien.

– 2016 blev ett läroår för André som kom från juniorfotboll i Sollentuna, samtidigt som vi hade tuff konkurrens på hans position. Inför fjolåret tränade han stenhårt på försäsongen och det gav rejält resultat. Vi i KB är stolta och glada att Nader får den här chansen och det är återigen ett bevis på att vår strategi att värva unga, utvecklingsbara spelare för att sedan slussa dem vidare i seriesystemet fungerar, säger sportchefen Lennart Sandahl.

KB-tränaren Kalle Karlsson säger:

– Först och främst gratulerar jag André som kämpat för att få den här möjligheten. Nu får han komma till en klubb utanför Stockholm där han tjänar en slant och kan satsa helhjärtat på fotbollen.

– Sedan är jag glad för att klubbens arbete och miljön i Karlberg gett ett så lyckat resultat som i detta fall. André kom till oss när han var 18 år från Sollentunas U19-lag. Där och då var det inte självklart att vi skulle plocka honom för han var en bit från division 2-klass. Men han hade intressanta spetsegenskaper och framför allt hade han en brinnande vilja att lyssna, ta till sig och bli bättre. Första året satt han mest på bänken och gjorde bara fyra inhopp i serien, men under förra vintern växte han till sig och var som en ny spelare. Det visar att det kan gå fort om man är beredd att lägga ned arbetet som krävs. André har tränat hårt och målmedvetet och jag hoppas att han tar nya kliv i Oskarshamn så vi får se honom i ännu högre sammanhang i framtiden, säger Kalle Karlsson.

Nader, som flyttade ned till Oskarshamn i måndags, minns sina två år i KB med glädje.

– Min resa i Karlberg kan man beskriva som ”från botten till toppen”. Det började med få inhopp i serien och jag fick inte riktigt förtroendet av tränaren under min första säsong. Men jag fick kriga på och fokusera på att utvecklas och inte gräva ner huvudet i marken.

– 2017 började med att jag vuxit och blivit större, starkare och snabbare under uppehållet. Det var många nya spelare och ny tränare. Vi började försäsongen helt okej utan att vara speciellt samspelta, men vi var bra tränade individuellt och det blev bättre och bättre för varje vecka. Sen hade vi match mot AIK (med åtta a-lagsspelare) där vi gjorde en jätteinsats och vann matchen med 2–1. Jag fick även göra mål i den matchen! Jag startade första matchen i serien och kände att jag fick förtroende av tränaren Pierre Gallo. Jag startade därefter resterande matcherna hela året och individuellt var det min bästa säsong som slutade med många intresserade klubbar från högre divisioner.

Skulle du rekommendera Karlbergs BK för andra unga spelare?

– Jag skulle verkligen rekommendera KB för unga spelare som vill ta nästa steg och jaga sin dröm.
För det är en klubb med en riktig bra utvecklingsmiljö. KB har en duktig ledarstab med Kalle Karlsson som huvudtränare som vill spela en väldigt utvecklande fotboll.

– KB är ett perfekt steg för att ta nästa steg i sin karriär!, säger han.

Karlbergs BK vill tacka André Nader för hans insatser i klubbens färger och önskar honom ett stort lycka till i sin framtida karriär.