Djurgården lånar ut Montero Rosencrantz till Karlbergs BK: ”En begåvad mittfältare”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker truppen inför årets division 2-säsong. 18-årige Michel Montero Rosencrantz lånas in från Djurgården. Ett lån som sträcker sig över hela säsongen.

På onsdagen kom Karlbergs BK överens med Djurgården och Montero Rosencrantz om att mittfältaren spelar i KB-tröjan den kommande säsongen.

18-åringen (född 1999) har den gångna säsongen representerat storklubbens U19-lag men även gjort flertalet U21-matcher. Montero Rosencrantz har även landslagsmeriter.

– Michel är en begåvad mittfältare med stort register och han har övertygat på träningarna. Jag är säker på att han har förutsättningar nå långt med sin fotboll om han tränar hårt och får vara skadefri, säger Kalle Karlsson, tränare i KB:s herrlag.

Sportchefen Lennart Sandahl är glad att en ännu en ung talang ser fördelen med att spela seniorfotboll i tidig ålder.

– Montero Rosencrantz har tränat med oss i flera veckor nu och bara blivit bättre och bättre. Vi tror att han har stora möjligheter att ta stora kliv i sin utveckling den här säsongen. En bollbegåvad och kreativ spelare som även tar ansvar defensivt. Jag skulle vilja tacka Djurgården för ännu ett gott samarbete klubbarna emellan, säger han.

Nu på lördag spelar KB sin första träningsmatch för säsongen då Enskede kommer på besök till Stadshagen.
Avspark 16.00.