Dubbla nyförvärv närmar sig debut: ”Spetsar till konkurrensen i laget”

RedaktionenNyheter, Senior

Precis innan seriestarten gjorde KB klart med två nyförvärv. Tyvärr åkte båda på oturliga skador nästan omgående och debuterna har låtit vänta på sig. Men snart kan både Herman Magnusson, 20, och Richmond Sobrinho, 23, vara aktuella för spel.
– Det är två välskolade och duktiga spelare som kan användas i flera positioner, säger sportchefen Lennart Sandahl.

KB har vunnit sina två senaste matcher (1-0 mot Gute och 2-0 borta mot Mora) i division 2 Norra Svealand. Nu kommer nya positiva besked för laget.

Två nyförvärv kan snart vara redo för debut i sin nya klubb. Såväl Herman Magnusson – 20-årig mittfältare/ytterback från Brommapojkarna – som division 1-meriterade Richmond Sobrinho deltar nu i full träning igen efter respektive muskelskador.

– Tyvärr har vi inte fått använda killarna fullt ut eftersom att båda gick sönder precis innan seriepremiären med ett par veckors rehabtid att vänta. Nu är grabbarna åter i full träning och spetsar till konkurrensen ytterligare. Herman är en intelligent spelare som varit uppe i träning med BP:s A-lag och tränat en hel del. I Richmond får vi in en fysiskt stark spelare med meriter från division 1-spel i Enskede. Trots att han bara är 23 år så ger han laget nyttig rutin, säger sportchefen Lennart Sandahl.

KB:s huvudtränare Kalle Karlsson kommenterar sina nya förmågor.

– Herman är en välskolad spelare, klok och duktig i passningsspelet. Han kan spela i flera positioner och har stor utvecklingspotential.

– Jag såg Richmond i div 1 för två år sedan och vet att det är en bra spelare. Han har fysik, är en vass bollvinnare och har bra crossbollar. Jag ser att vi kan ha nytta av honom i flera olika roller, i försvaret, på mittfältet och i mer offensiva roller.

Senare i veckan kommer intervjuer med de båda spelarna här på hemsidan.

Den här veckan spelar KB:s herrar två viktiga hemmamatcher på Stadshagen.

Onsdag 19:00 väntar seriekonkurrenten Vasalund – den här gången i Svenska cupens omgång ett. Vinnaren där garanteras en hemmamatch mot lag från Allsvenskan eller Superettan i nästa omgång!

Lördag 14:00 kommer Sundbybergs IK på besök i ett division 2-derby.

Varmt välkomna att stötta KB i dessa matcher!