Dubbla vinster för damerna i helgen!

Thomas BahnsonDam

Efter att div 5 laget slagit starka Sköndal med 1-0 på Gubbängens IP i lördags efter mål av Matilda Gustafsson mötte div 4 laget igår en av aspiranterna till div 3 spel nästa år, Reymersholm.

Vi vinner med 2-1!

Det var ett regnigt men fräscht Tantolundens IP, dom har fått en fin bollplan där. Det var ett blött och svårbemästrat underlag men det var samma för båda lagen så inget att bry sig om.

Vi var det starkare laget från start, inte överlägset på något sätt men vi hade kontroll, vi var bra i pressen och hade hög energi. 1-0 kom redan i 3e minuten efter att Madeleine Eliasson grävt fram bollen i straffområdet och serverat Matilda Gustafsson som fortsätter att skapa poäng i fyran.

2-0 kom i 33e minuten efter en fin hörna av Emma Strandberg, Minca Olin var först på bollen och den seglade långsamt över alla Reymers spelare in i nätmaskorna. Det var inte Mincas snyggaste mål i KB men väldigt viktigt för oss och säkert för henne själv också efter att ha varit borta pga skada och sjukdom i flera månader.

Vi hade bud på något mer mål i matchen men det kom inte och Reymers skapade nerv genom att göra 1-2 i 83e minuten, vi fick kämpa men vi klarade att knyta ihop säcken. Madde och Molly hade ramträffar på slutet men ibland måste det väl vara lite nervöst.

6 poäng på 3 matcher i 4:an och full pott i 5:an är mycket godkänt! Vi ser starka ut och kanske får slipa på en ny målsättning om tjejerna insisterar på att prestera så här 😉 vi nämnde innan helgen att detta skulle vara två eldprov och det blir väl inte bättre än två vinster.

Reymersholm – KB 1-2 (0-2)
0-1 Matilda Gustafsson (Madeleine Eliasson)
0-2 Minca Olin (Emma Strandberg)

Rebecka Ida Annelie Emma.L