KB dam – Vasastan 0-1

Thomas BahnsonDam, Matchreferat 2014

Lördagseftermiddag och dags för damernas viktigaste match för året. Derby mot Vasastans BK. Vasastan regerar div 4 som suveräna serieledare, men vi är inte så långt efter dem i spelet. De har dock en av Stockholms bästa dammålvakter i sitt mål. Samtidigt saknade vi en del nyckelspelare för dagen, tyvärr. Mötet före sommaren slutade 0-0. Denna dag bjöd Stadshagen på regn och bistert väder. Och bättre blev det inte när matchen startade – för redan i första spelminuten fick Vasastan en drömstart efter en chanslyftning in i vårt straffområde och plötsligt stod det 0-1 och uppförsbacke. Vi jobbade in oss i matchen och skapade en hel del chanser, men det krävs ganska mycket för att få hål på Vasastans målvakt. Vasastan hade bara några få chanser framåt och dessa skapade oftast vi själva åt dem genom dålig kommunikation i vårt försvarsspelet. Ju längre matchen gick ju mer spelade Vasastan på resultatet av sitt inledningsmål. När pipan ljöd för full tid kan vi bara summera en jäkligt sur förlust och gratulera Vasastan till segern! Slutresultat 0-1.

Nu till söndagen istället. Match i division 5 mot Hanvikens SK på Trollbäckens IP. Trots regn inne i stan så skiner solen härligt när vi anländer till Trollbäcken. Detta blir säsongen fjärde möte mellan lagen. Två försäsongsmatcher som båda slutade med förlust samt årets hemmamatch före sommaren som också blev en förlust trots att vi hade en 2-0 ledning i paus. Men idag ville vi annat. Full fart från början, bra passningsspel, hög press och vi tog snabbt kommandot på mittfältet. Trots spelövertag blev det Hanviken som inledde målskyttet med ett frisparksmål. Med KBs damer replikerade omgående till 1-1 genom Madde på pass från Sofie. Sedan ökade vi på till 2-1 genom Madde på pass från Matilda G. Halvtidsvila 2-1 och det känns stabilt. Andra halvleken inleds med ett baklängesmål (2-2) som resultat på lite dålig kommunikation i försvarsarbetet. Minuten senare replikerade vi ånyo (3-2) – denna gång genom Matilda framspelad av debuterande Emma Hedberg. Slutresultatet fastställdes av ännu ett nyförvärv Patricia Espinoza Tapia som satte 4-2 målet.

Dagens mål: Madde 2 mål, Matilda G 1 mål och Patricia 1 mål.
Skönt att kunna skaka av sig den sura derbyförlusten från lördagen och äntligen få en seger mot Hanvikens SK. Nu har vi grepp om andra platsen i division 5 och i division 4 ligger vi kvar som trea, men tyvärr ökade avståndet till de två topplagen Vasastan och Österåker.

Vi tackar Hanvikens SK, Vasastan BK, spelare, domare och publik !!!

Forza KB !!!