Ekholm lämnar KB för Umeå

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK drabbas av ett avbräck tre omgångar in på hösten. Lagkaptenen och mittbacken Edwin Ekholm flyttar till Umeå för studier och lämnar för division 2-laget Team ThorenGruppen FF.

Försvararen Edwin Ekholm kom till Karlbergs BK inför spelåret 2014 från Mariehem och blev direkt en viktig spelare i division 2. Inför denna säsongen tog han över lagkaptensbindeln och har varit en av stöttepelarna i det nya, unga KB. Men nu lämnar 21-åringen huvudstaden för studier kommande åren i Umeå. Ekholm har skrivit på för norrländska division 2-laget TTG FF.
– Det har varit ett nöje att ha Edwin i klubben. Med sin proffsighet till träning och match har han höjt nivån både på och utanför planen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Vi hade inte planerat för det här avhoppet så det blir ett avbräck då vi är lite kort på mittbackssidan. Men när någon lämnar blir det samtidigt en chans för någon annan att kliva fram och ta ansvar.

Edwin Ekholm har gjort 37 tävlingsmatcher i Karlbergströjan. Han har ännu inte gjort något mål. Kanske kommer första fullträffen på lördagen borta mot serieledaren Märsta IK, det som blir Edwin Ekholms 38:e och sista framträdande i KB för den här gången.

Vi tackar Edwin Ekholm för hans insatser i KB och önskar honom lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär!