Enebybergs IF – KB 1–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK föll i lördags mot Enebyberg med 0–1 efter straffmål i mitten av andra halvlek.

Ett skadedrabbat KB tog tag i spelet direkt och dominerade första 15-20 minuterna. Oskar Sewerin, hemma från USA-studier, hade den bästa chansen att ge bortalaget ledningen i den femte minuten när han nickade i ribban. KB hade fler halvlägen, men skotten smet utanför stolpen eller hamnade rakt på hemmamålvakten. Enebyberg hotade endast med ett par, tre omställningar via sina vassa anfallare.
När regnet tilltog sjönk spelkvaliteten för båda lagen.

I andra halvlek jämnades spelet ut även om KB hade mer boll. I den 68:e minuten dömde domaren straff efter en hörna sedan Oskar Sewerin dragit i en hemmaspelare. Enebyberg slog in straffen och tog alla tre poängen.
– Det kändes surt att förlora. I första halvlek borde vi ha tagit ledningen sett till spelövertaget, i andra halvlek kom vi inte upp i nivå, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Enebybergs IF–Karlbergs BK 1–0 (0–0)
Publik: 20 (på Enebybergs IP).