Enköpings SK – KB 1–3

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tog fjärde raka borta mot Enköping

KB fortsatte segerraden på lördagen. Men det började lika illa i solskenet på Enavallen som det gjorde förra helgen mot Skiljebo SK. Enköpings SK kontrade och gjorde 1–0 genom ett kanonskott i bortre krysset av Jonathan Böckert redan i fjärde minuten. Den fullträffen kommer garanterat tillhöra säsongens snyggaste mål på den här arenan.
KB reste sig och arbetade sig metodiskt in i matchen. Laget skapade en del halvlägen, bland annat avlossade Alenga Masimango ett vänsterskott som räddades av hemmamålvakten Oskar Nilsson. I halvlekens slutskede nickade Pashang Abdulla in 1–1 efter en hörna.

I andra halvlek var KB numret större. Abdulla sköt in 2–1 med ett skruvat skott via stolpen direkt efter vilan. Och då vred gästerna upp tempot. ESK fick dock ett par lägen när man tog sig fram via sin starka vänsterkant där Andreas Larsson hotade. Istället kom 3–1 när Abdulla fick helt öppet mål efter en stunds flipper i Enköpings målområde. Dessförinnan hade KB haft en rad möjligheter att sätta 3–1, men Oskar Nilsson svarade för ett par fantomräddningar som höll siffrorna nere. Efter att Enköpings Marcus Ytter blivit utvisad för sitt andra gula med tio minuter kvar – det andra efter en riktigt stygg tackling mot KB:s Ludvig Brandimarti – gick tempot ned och KB kunde få en tämligen behaglig resa mot tre poäng.
– Vi fick en tung start, deras mål kom som en kalldusch men vi får skylla oss själva eftersom vi tappar boll i ett läge där vi absolut inte ska ge bort bollen. Vi satte krokben för oss själva, men starkt att vi lyckas resa oss igen efter ett tidigt baklängesmål. Andra halvlek är vi nöjda med, där visade vi styrka och en hel del kvalitet, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde framför allt mittfältarna Herman Magnusson och Victor Vera Garcia.

Nästa match spelas hemma mot Täby FK på lördag på Stadshagen (avspark kl 14).

Enköpings SK–Karlbergs BK 1–3 (1–1)
Mål: 1–0 (4) Jonathan Böckert (Felix Ljungberg), 1–1 (42) Pashang Abdulla (Herman Magnusson), 1–2 (49) Pashang Abdulla (Michael Jahn), 1–3 (73) Pashang Abdulla (Axel Wiorek).
Publik: 347 (på Enavallen).