Essinge – Karlbergs BK 1-2

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Under söndagskvällen gick det symboliskt viktiga mötet mellan tvåan och trean av stapeln på Stora Essinge IP. Essinge IK (2) mot Karlbergs BK (3).

Spelet i första halvlek var någorlunda jämnt men känslan var att KB hade det där lilla extra, som gav några målchanser som borde ha förvaltats bättre. Diagonala bollen till Sofia Fredriksson på högerkanten var mycket lyckosam halvleken igenom. KBs försvar höll samtidigt Essinge undan från egen box och släppte inte till någon kvalitativ chans.

I paus var nerverna lugna. Spelet hade varit bra och det var bara att fortsätta nöta. Nishtiman Abbasi byttes in till andra halvleken och det dröjde inte länge innan hon gjorde 1-0 på nick efter ett fint inlägg av Rebecca Rolin. Efter detta skapade KB ett tryck med flera bra chanser att utöka ledningen. En av dem var när Mikaela Lindeborg drog iväg på årets värsta ”Hazard-räd” från sin vänsterbacksplats. Tyvärr gick inte bollen i mål efter hon dribblat bort en handfull spelare. Matilda Gustafsson borde ha gjort mål men hennes skott på ett friläge smet tätt utanför stolpen. Kort därpå assisterade hon istället ett självmål för 2-0 när hon gjorde ett hårt inspel längs marken och en Essinge försvarare sparka in den i eget mål. Essinge lyckades få in en reducering med kvarten kvar och det blev lite nervöst men KB höll ut och tog den viktiga segern.

Segern innebär att KB nu innehar 2a platsen på samma poäng som Essinge men med 1 match mindre spelad och avsevärt mycket bättre målskillnad. Det innebär att en vinst i nästa match mest troligen betyder att silvret är bärgat om inte någon toppkollega vinner med högt tvåsiffrigt resultat.

Nästa match spelas hemma på lördag mot Vallentuna kl 16.00 efter herrarnas viktiga toppmöte mot Kungsängen 14.00. Hoppas många KB anhängare kommer och stöttar!

Essinge IK – Karlbergs BK 1-2 (0-0)

EIK, mål: 1-2

KB, mål: 0-1 Nishtiman Abbasi (RebeccaR), 0-2 Självmål (MatildaG)

Publik: ca 40