Fahlman flyttas upp i herrlagets ledarstab: ”Det känns inspirerande”

RedaktionenNyheter, Senior

KB förstärker ledarstaben i division 2-laget. Ny målvaktstränare blir Per Fahlman som flyttas upp från sin tjänst i klubbens juniorlag. 34-åringen har ett digert cv där han bland annat varit ungdomsproffs i Coventry City och spelat för klassiska Brage.
– När frågan kom kändes det inspirerande att få vara med, säger Fahlman.

Det är en välmeriterad gammal spelare som KB knutit till sig som ledare. I sin årskull (1984) spelade Sundsvallssonen Per Fahlman flertalet pojk- och juniorlandskamper vilket ledde till ett kontrakt med Coventry City där han var ungdomsproffs mellan 2001-2002.

Skador satte stopp för en fortsättning i England och på svensk mark har Fahlman bland annat representerat klassiska Brage innan han avslutade sin målvaktskarriär.

Inför säsongen 2016 rekryterades Fahlman till KB som assisterande U19-tränare och målvaktsansvarig på juniorsidan. Den gångna säsongen var han målvaktstränare för klubbens båda juniorlag, men inför säsongen 2019 väntar nya utmaningar.

– Kevin Golestan* kommer att flytta till Göteborg och rollen som målvaktstränare i a-laget blev därför vakant. Väldigt snabbt kom jag och mina kollegor fram till att Per Fahlman vore den optimala ersättaren. Vi känner Per sen tidigare då han i olika omgångar, exempelvis på träningsläger utomlands, backat upp a-lagets ledarstab. Fahlman är uppskattad av klubbens målvakter och kommer att bli en pigg injektion i en redan väl fungerande ledarstab, säger sportchefen Lennart Sandahl.

För Fahlmans del behövdes ingen lång betänketid för att tacka ja till uppdraget.

– Jag har alltid haft en bra relation till a-verksamheten under min tid i Karlbergs organisation. Så när frågan kom kändes det inspirerande att få vara med och bidra till att utveckla verksamheten ytterligare.

Vad är din ambition med uppdraget?
– Specifikt, att få målvakterna att må bra och ta jobbet för att bli ett par procent bättre i träning och match. Mer generellt hoppas jag att vi vinner många fotbollsmatcher och att jag har en liten del i det.

Din bild av KB:s a-lagsverksamhet?
– Att vi har en tydlig identitet och fotbollsfilosofi, många individer i organisationen som arbetar professionellt och med stort driv trots små medel och begränsade resurser.

A-lagets ledarstab 2019

Kalle Karlsson, huvudtränare
Roger Svensson, assisterande tränare
Johan Grahn, assisterande tränare
Per Fahlman, målvaktstränare
Ida Wiberg, fysioterapeut
Jan-Erik ”Janne” Andersson, lagledare
Lennart Sandahl, sportchef herr

* Karlbergs BK vill tacka Kevin Golestan för sina insatser både som spelare och ledare i KB:s färger. Vi önskar honom all lycka med livet i sin nygamla hemstad Göteborg.