Fahlman förlänger med KB: ”En inspirerande miljö att vara en del av”

RedaktionenNyheter, Senior

Per Fahlman, fortsätter i Karlbergs BK! Den uppskattade målvaktstränaren har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år.

Fahlman flyttades upp från juniorlaget till A-laget inför fjolårets säsong och har sedan dess varit en uppskattad ledare och person i laget. Nu står det klart att det förre Coventryproffset stannar ett år till.

Sportchefen Lennart Sandahl är väldigt nöjd med underskriften.
– Vi är jätteglada att förlänga med ytterligare en viktig pjäs i ledarstaben. Per har sett till att alla våra målvakter haft en positiv utveckling under 2019, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Berätta om tankarna bakom beslutet att förlänga med KB?
– En miljö som det är inspirerande att vara en del av. En grupp som varje dag strävar efter att bli bättre och vi är nog alla revanschsugna efter att återigen fallit på målsnöret i kvalspelet, säger Per Fahlman.

Vad säger du om dina målvakters utvecklingskurvor under året?
– Johannes (Wallberg) kom in sent på säsongen och blev bättre och bättre efter en inkörningsperiod i tempot och kanske en annan typ av fotboll än han varit van vid. Blir spännande att se hur han fortsätter utvecklas.

– Dino vet vi har potential. Behöver fortsätta slipa på detaljer i spelet. Det är mycket upp till honom själv att bestämma sig hur långt han vill nå. Han har alla förutsättningar att bli en riktigt bra målvakt.

– Viktor är naturligtvis en av seriens bästa målvakter. Lyckas han upprepa förra säsongens stabilitet och höga lägstanivå kan han säkert nå elitfotbollen.

Hur ser du på Douglas Jacobsen till Kalle. Kan KB fortsätta framgångarna trots ett oprövat namn som ersättare?
– Douglas känns som en spännande tränare. Lyckas han förmedla sina idéer och gruppen är receptiva och har kvaliteterna att utföra instruktionerna kan det bli jättebra. Det finns gott om rutin i tränarstaben, exempelvis Roger (Svensson) som varit med länge, han står inte själv i att få bitarna på plats utan det blir ett jobb att göra tillsammans.

Är truppen bra nog för att vinna serien 2020?
– Ja.

A-lagets ledarstab 2020