FC Gute – Karlbergs BK 0–3

kb-redNyheter, Senior

Foto: Jonas Bäckström/helagotland.se

Karlberg tog första segern någonsin borta mot Gute

Segertåget i division 2 norra Svealand rullar vidare. KB tog på söndagen en meriterande trepoängare borta mot FC Gute på svårspelade Gutavallen, där laget aldrig vunnit tidigare.
Gästerna från Kungsholmen rivstartade matchen och skapade en chans direkt i första minuten. I minut sju så sprang sig Alenga Masimango fri, blev nedgjord av hemmamålvakten Elias Stenhoff och domaren pekade på straffpunkten. Modou Gassama placerade in bollen till 1–0. Bara fyra minuter senare kom tvåan när Michel Montero sprang igenom, vann ett motlägg och blev helt fri. Iskall rullade in han bollen intill den bortre stolpen.
KB dominerade matchen inför 15-talet tillresta supportrar (bland andra ordföranden Mattias Johansson iklädd KB-halsduk) men började slå av på takten och bjöd in Gute. Gotlänningarna hade svårt att skapa farliga lägen, det giftigaste före paus var en nick efter hörna.

I andra halvlek kontrollerade KB matchen utan att glänsa spelmässigt. Modou Gassama och Marcus Kettler hade lägen att stänga matchen, men fick inte till det sista. Sista kvarten skapade FC Gute ett par heta chanser, bland annat ett skott som strök kryssribban. Med tre minuter kvar avgjorde Modou Gassama definitivt matchen med en individuell prestation.
– VI är väldigt nöjda med första 20-25 minuterna. Sedan tycker jag att vi slappnar av och tappar koncentrationen. Det hade kunnat straffa sig, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde mittbacken Alexis Kousis och mittfältaren Herman Magnusson.

FC Gute–Karlbergs BK 0–3 (0–2)
Mål: 0–1 (8) Modou Gassama (straff), 0–2 (11) Michel Montero, 0–3 (87) Modou Gassama (Alexander Kärki).
Publik: 349 (på Gutavallen i Visby).