FC Gute – KB 0–2

kb-redNyheter, Senior

KB vann borta mot FC Gute

Karlbergs BK tog andra raka segern i inledningen av division 2 norra Svealand via 2–0-seger borta mot FC Gute på söndagen. Det var en låst match, dels på grund av underlaget, dels på grund av den starka vinden. Inget av lagen tilläts prestera någon bländande fotboll på grund av de yttre omständigheterna. En chansfattig första halvlek slutade mållös.

I andra halvleken hade KB medvinden och laget startade lovande och Marcus Kettler hade ett skott som smet tätt utanför stolpen. I mitten av halvleken hade hemmalaget en bra period där gotlänningarna hade ett par, tre avslut, dock utan att det kändes särskilt farligt.
Då, i 68:e minuten, stack KB upp och Herman Magnusson kombinerade sig igenom. Mittfältaren spelade in till Pashang Abdulla som tryckte in 1–0. I det läget var Gute tvingat att satsa framåt och då uppstod klarade chanser åt andra hållet. Abdulla var kort efteråt nära att sätta 2–0 men skottet gick tätt utanför. Istället satte han 2–0 i 78:e minuten efter ett fint nummer där han lurade försvararen och sköt i hörnet.
– Det var en tung seger. Det var tuffa förhållanden, planen var gropig och studsig och det var svårt för båda lagen att få till något ordnat spel. Det såg ut som en division 2-match såg ut för 20 år sedan. Sparka, spring, kriga om andrabollar. Bortsett från en period i mitten av andra halvlek tycker jag dock att det var vi som drev matchen, vi som var lite tyngre i straffområdena, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget för en gedigen insats, men plussade extra för Edvin Monemi, Victor Garcia och tvåmålsskytten Pashang Abdulla.

FC Gute–Karlbergs BK 0–2 (0–0)
Mål: 0–1 (68) Pashang Abdulla (Herman Magnusson), 0–2 (78) Pashang Abdulla (Marcus Kettler).
Publik: 347 (på Gutavallen).