Fehrling förstärker försvaret

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker försvaret. Morgan Fehrling, 22, ansluter från Värmdö IF.

Morgan Fehrling var aktuell för KB för ett par år sedan. Då rann det ut i sanden. Senare blev det istället division 2-spel i Boo FK och förra säsongen i Värmdö IF. Laget åkte ur den södra division 2-serien så nu har Fehrling bestämt sig för att fortsätta sin fotbollssatsning i Karlberg.
– Vi har fått ett väldigt gott intryck av Morgan. En fysiskt stark och följsam mittback med strålande attityd. Han var på vår radar redan när han lämnade AIK U19 för ett par år sen. Istället möts våra vägar nu och det ska bli kul att se hur han utvecklas i ett väldigt spelande lag, säger sportchefen Lennart Sandahl.
Tränaren Kalle Karlsson säger:
– Morgan har fina försvarsegenskaper, han är rörlig, snabb och väldigt effektiv på att täcka skott. Det märks direkt att han är en väldigt bra karaktär som även höjer oss i omklädningsrummet och på träningsplanen. Han är utvecklingsbar och jag tror att han kommer att ta sitt spel till en högre nivå i vår miljö.

Hemsidan ställde några frågor till det senaste tillskottet i Karlberg.

Välkommen till Karlberg! Hur är känslan efter att övergången från Värmdö blivit klar?
– Tack så jättemycket! Känns oerhört bra. Riktigt kul att vara här och nu längtar man bara efter säsongsstarten. 

Varför väljer du att spela i KB? Dina intryck av laget så här långt? 
– Att jag valde att gå till KB var ett enkelt val. Det är en klubb som spelar väldigt fin offensiv fotboll med unga ambitiösa spelare. Klubben drivs och arbetar även på ett väldigt professionellt sätt vilket jag anser är viktigt på den här nivån. Jag känner många av spelarna sedan tidigare och vet att det är en trupp fylld av väldigt talangfulla spelare. Det är duktiga spelare på varje position och konkurrensen är stenhård. Men viktigast av allt så är det en trupp med väldigt fina människor.  

Berätta om dig själv som spelare. Vilka positioner konkurrerar du på och vad skulle du säga är dina styrkor?
– Jag är en mittback som gillar att driva med bollen och även glidtackla om jag får läge, haha. Mina styrkor skulle jag nog säga är min följsamhet, snabbhet och mitt tillslag. Jag konkurrerar på den centrala och den högra positionen i en trebackslinje, kan även spela ytterback.

Personlig målsättning med året?
– Min målsättning med året är att utvecklas så mycket som möjligt och även hjälpa laget så mycket som jag kan. Sen skulle jag även säga att så länge vi är ödmjuka inför uppgiften och gör det vi blir instruerade av coach så kan det här bli en riktigt framgångsrik säsong.

Vi hälsar Morgan Fehrling välkommen till KB och önskar honom och laget lycka till kommande säsong!

Foto: Johan Sahlén (bild får ej användas i kommersiella syften av tredje part).

Kommentarer

kommentarer