Fehrling inför toppmötet mot Täby: ”Det kommer bli en tuff match”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs BK vände och vann borta mot ex-allsvenska Enköping (3-1). Nu på lördag väntar en tuff match mot obesegrade Täby FK. Årets första derby motiverar mittbacken Morgan Fehrling, 22.
– Vi kommer behöva nå en väldigt hög nivå i vårt spel och arbete, säger han.

Den förre AIK-backen Morgan Fehrling kom till KB från Värmdö inför säsongen. I division 2 har det blivit fyra matcher av fyra från start. Redaktionen stämde av läget inför lördagens toppmatch mot Täby med avspark 14:00 på Stadshagen.

Ny vändning och nya tre poäng borta mot Enköping. Vad har ni sagt om den matchen i efterhand?

– Först och främst var vi ärliga med varandra och talade om vår besvikelse att släppa in mål tidigt i matchen. Att börja sömnigt och sätta oss själva i en jobbig situation är inte acceptabelt och det är vi medvetna om. Annars så talade vi om vår styrka att ta tag i matchen och vända, samt den tyngd vi visade på i andra halvlek.

Nu väntar årets första derby mot Täby. Vad vet ni om Täby och vad behövs för att ta tre poäng?

– Det kommer bli en tuff match och det kommer krävas mycket av oss. Täby har börjat väldigt bra och är disciplinerade defensivt och hårt arbetande. Vi kommer behöva nå en väldigt hög nivå i vårt spel och arbete. Hittills har vi visat på stor ödmjukhet inför uppgiften både från startelvan och bänken och det kommer behövas i alla matcher i år.

Hur rankar du din egen insats så här långt den här säsongen?

– Det har känts bra faktiskt. Har kommit in i det på ett bra sätt mycket tack vare alla spelare och tränares hjälp. Det finns delar jag självklart vill höja och detaljer som behöver bli bättre men sett till det stora hela så har det vart en bra start för mig.

– Nu är det bra fortsätta jobba på och göra folk på ”Hagen” glada.

Vi ses väl på lördag?

KB – Täby FK
Avspark: 14:00, Stadshagen
Entré:50kr, swish eller kontant

Foto: Johan Sahlén (bild får ej användas i kommersiella syften av tredje part).