Fem frågor till Alexander Öhman

kb-redSeniorLeave a Comment

04 Ohman Alexander

När målvakten Lennart Sandahl tog steget till Karlberg tog han med sig lagkamraten Alexander Öhman från nedlagda Rotebro. Öhman blir en av mittbackarna som ska täppa igen defensiven för KB i division 2 Norra Svealand.

Hej Alexander! Välkommen till Karlbergs BK! Varför valde du att ta steget till KB?
– Tack! Jag har valt att söka mig vidare till KB av två enkla skäl. Dels vill jag spara tid genom att välja en klubb som håller till i närheten av min bostad och arbetsplats, dels har jag i många år velat spela för Karlberg. Jag tycker att det är en intressant klubb med fin historia.

Berätta lite kort om din fotbollsbakgrund.
– Som liten grabb började jag spela med Reymersholms IK på Zinken för att sedan ta klivet till Djurgårdens IF vid tolv års ålder. Därefter gick jag till Brommapojkarna där jag spelade i sex år tills det att juniortiden var slut. Inget kontrakt med A-laget resulterade i att jag började träna med Vallentuna BK i division 2. Det blev till slut totalt sju år med VBK varav sex säsonger i division 2. Efter det blev det Rotebro IS i två år också det i division 2. Nu får jag äran att spela för KB.

Vem är den bästa spelaren du spelat med och vem är den bäste du spelat emot?
– Den här frågan har man fått ett par gånger vid det här laget och jag kommer att ge samma svar som jag gett vid tidigare tillfällen. Det är Anders Limpar när det kommer till bästa spelare jag spelat med. Vi spelade tillsammans i Brommapojkarna i reservlaget och i träning och jag måste hylla den mannen för den positiva energi han sprider till sina lagkamrater. När det kommer till bästa spelare jag spelat mot är det Andreas Johansson (DIF, Wigan, Ålborg).

Vad har du fått för intryck av KB hittills?
– Hittills har jag fått ett professionellt intryck. Det märks att klubben gjort en satsning till det bättre i och med att man format en ny ledarstab och styrelse som jobbar mot samma mål.

Vad är din målsättning med säsongen?

– Min målsättning med denna säsong är att träna och spela för att KB:s a-trupp tar en plats bland det tre första lagen i seriespelet.

Vi tackar Alexander för pratstunden och önskar honom lycka till kommande säsong!

/red