Fem frågor till Edwin Ekholm

kb-redSenior

edwinekholm1

Precis före transferstoppet blev talangfulle försvararen/mittbacken Edwin Ekholm, 19, klar för Karlbergs BK. Här berättar han om sin fotbollsbana, intrycken av KB och sin svårare motståndare.

Hej Edwin! Välkommen till Karlbergs BK! Berätta kort om din fotbollsbakgrund.
– Jag började spela som femåring i IFK Umeå, ganska snabbt fick jag spela med de äldre och som 15-åring fick jag debutera med a-laget som då spelade i division 3. 2009 gick jag till Brommapojkarna, där jag tog stora kliv. Jag fick spela med flera bra spelare, Ludwig Augustinsson (IFK Göteborg), Simon Tibbling (Djurgården) och Edward Owusu (AIK) för att nämna några. Konkurrensen var stenhård och efter att inte blivit erbjuden ett a-lagskontrakt beslutade jag mig för att testa på seniorspel, vilket blev lyckat. Jag spelade division 2 från sommaruppehållet och framåt. Nu är jag i Karlberg. Mitt intryck härifrån är väldigt bra. Både ledare och spelare har tagit emot mig bra och det är en väldigt bra trupp.

Vem är den bästa spelaren du spelat med/emot?
– Svår fråga, men skulle nog vilja säga Martin Mutumba. Mycket beroende på hur han skicklig han är med bollen.

Du spelade för Mariehem förra säsongen. Hur hamnade du egentligen i Karlberg?
– Jag spelade i Mariehem förra säsongen, det var första gången jag fick känna på seniorfotboll på seriös nivå. Jag var väldigt nöjd med min säsong och sökte större utmaningar. Min agent hjälpte mig att komma i kontakt med Karlberg. Det var ont om tiden men allt löste sig i slutskedet.

Du har pojklandskamper på meritlistan. Hur många framträdanden blev det i Blågult?
– Har tyvärr inte gjort några landskamper, men har varit på åtta läger. Där jag tränat och spelat med folk som idag debuterar i Premier Leauge och Allsvenskan.

Vad är din personliga målsättning inom fotbollen?
– Att bli så bra som jag kan bli, förhoppningsvis att ta mig till Allsvenskan och sedan klivet ut till Europa. Drömmen är att spela på Anfield för Liverpool, antar att jag skulle behöva stå ut med Paul (Lindqvist, lagkamraten i KB) även där…

Namn: Edwin Ekholm.
Ålder: 19.
Längd: 177.
Vikt: 73.
Tidigare klubbar: Mariehems SK, IF Brommapojkarna, IFK Umeå.
Moderklubb: IFK Umeå.

Vi tackar Edwin för dessa ord och önskar honom och laget lycka till kommande säsong!

/red