Fem frågor till Filip Lagerstedt

kb-redSenior0 Comments

11 Lagerstedt Filip

Karlbergs BK har gjort klart med ett vasst tillskott på mittfältet.
Filip Lagerstedt, 24, är den tredje spelaren som tar steget från nedlagda Rotebro till Karlbergs BK.

Hej Filip! Välkommen till Karlbergs BK! Berätta kort om din fotbollsbakgrund.
– Efter att ha börjat min karriär i en liten klubb vid namn Sjövalla FK som kommer från den vackra metropolen Mölnlycke precis utanför Göteborg så tog jag klivet vidare för att spela juniorfotboll med Örgryte IS. Efter 5-6 framgångsrika år som ungdomsspelare var det dags för klubben att ta beslut om jag kunde leverera i seniorlaget tillsammans med Marcus Allbäck och min nära vän Danny Ervik (nu i Mjällby), tyvärr så tog de fel beslut. Jag hamnade då i Lindome GIF som spelade i division 1 (nu division 2). En fantastisk klubb som har alla förutsättningar och proffsigheten att ta flera kliv uppåt i seriesystemet. Efter att ha gäst-/provspelat för två Thai Premier League-klubbar och i den thailändska korpen under min studietid har jag nu hamnat i Stockholm och min nya klubb Karlbergs BK.

När denna intervju genomförs har du tränat med laget i en månad och spelat en träningsmatch (där du dessutom inledde målskyttet). Vad har du fått för intryck av klubben?
– Kul att du nämner målet! Mina intryck är och har varit mycket positiva under den tiden jag varit med och tränat med klubben. Känns som att mixen av spelartyper kommer vara ett vinnande koncept när vi i april startar säsongen. Klubben känns proffsig på alla plan och det känns kul att vara en del i det bygget.

Om du skulle jämföra din spelstil med en känd fotbollsspelare – vem väljer du då?
– Den frågan är fruktansvärt svår, tar jag en bra spelare har jag hybris och tar jag en dålig så har jag ingen självuppfattning haha. Folk brukar säga Pirlo eller Mikel men jag skulle vilja vara en blandning av Ivanovic, Pirlo och Özil. Måste jag välja en spelare så är det Gattuso.

Du beskrev dig själv som en ”go och glad göteborgare” vid ditt första möte med nya lagkamraterna. Är sönderklippta kalsonger och andra upptåg á la IFK Göteborg under 1980-talet inslag du kommer att ta med Karlbergs BK?
– Man får inte ta med sig för mycket från just Blåvitt i mina ögon. Skôjiga saker och en del ordvitsar skall jag dock leverera under året!

Du bad uttryckligen om att få slippa fotbollsfrågor och istället svara på en konspirationsteori. Så… vem ligger bakom mordet på Olof Palme?
– Jag skulle förmodligen kunna skriva en bok om det här men väljer att hålla det kort. Efter att ha sett ”En pilgrims död” på SVT är jag helt säker på att någon i hans närmsta sällskap av säkerhetsvakter ligger bakom tipset att han skulle vara utan skydd den kvällen. Förmodligen har någon av dem även utfört mordet. Det som fascinerar i det här fallet är hur det fortfarande kan finnas så många frågetecken och inte vara i närheten av att klaras upp.

Vi tackar Filip för dessa ord (och teorier) och önskar honom lycka till kommande säsong!

/red