Fem frågor till Lennart Sandahl

kb-redSeniorLeave a Comment

Lennart_ROTEBRO_01

Från nedlagda seriekonkurrenten Rotebro IS till Karlbergs BK.
Målvakten Lennart Sandahl, 25, blev ett av KB:s första nyförvärv när han skrev på i december.

Välkommen till Karlberg, Lennart! Berätta lite kort om din fotbollsbakgrund.
– Allt började i IFK Sundsvall där jag jobbade mig igenom årskullarna till a-lagsdebut i division två som 16-åring. Flyttade sedan till Östersunds FK, då i division ett, där det blev tre säsonger. Ett inte lika lyckad halvår i Vasalund innan jag tog steget till Rotebro IS och nu Karlberg. Har en P16-landskamp på pappret också.

Vem är den bästa spelaren du spelat med och vem är den bäste du spelat emot?
– Den bästa jag spelat med måste vara Martin Olsson (idag i Norwich). Redan som 15-16-åring såg man att den killen skulle lyckas i England. Snabb, stark och sköt i princip in inläggen mitt på anfallarens huvud.
– Den bästa jag spelat mot är nog Waris Majeed när vi mötte BK Häcken i svenska cupen med Östersund. Vi torskade med 5–0 och Waris var omöjlig att stoppa när han fick de rätta bollarna. I dag lirar han i Ligue 1.

Vad har du fått för intryck av KB hittills?
– Riktigt skönt gäng med fina träningsmöjligheter på Stadshagen och Kristinebergs IP till sommaren. Tror vi kommer överraska många med en mer attraktiv fotboll än tidigare KB-upplagor. Det kan blir riktigt bra, så länge Attila levererar målen och jag undviker att kasta in för många bollar.

Vad är din målsättning med säsongen?
– Spela på toppen av min förmåga och hålla mig borta från skador och bänkplatsen. För lagets del hoppas jag att vi kan utmana i toppen av tabellen hela vägen in i oktober.

För dem som känner dig är det ingen hemlighet att du håller på Lazio. Hur kommer det sig och vad tror du om lagets säsong?
– Jag har alltid fascinerats av passionen för fotboll i Italien och när Sven-Göran Eriksson kammade hem Scudetton 2000 – med klubbikoner som Nesta, Veron, Stankovic och Salas – var jag frälst. Lazio skulle bli mitt lag i med och (framförallt) motgång. Jag har även sett sex-sju matcher på plats vilket inte direkt gjort kärleken svagare för laget och staden.
– Man måste förstå att det i Rom inte är viktigast att vinna ligan. Det är viktigare att vinna derbyna och komma före den eviga antagonisten Roma. Vi torskade höstderbyt och har inte en chans på jorden att komma före dem i tabellen. Därför är säsongen ett fiasko redan nu.
– Bortsett från detta inledde Lazio säsongen med en inkompetent manager (Vladimir Petkovic) som fick Lazios bästa spelare att tappa allt vad självförtroende heter. För en gångs skull gjorde president Lotito, som är extremt impopulär bland fansen, någonting rätt när han tog tillbaka Edy Reja för att hitta tillbaka till stabiliteten i spelet.
Nu ser det bättre ut och jag hoppas vi kan ta sista Europa League-platsen och framförallt krossa Roma i vårderbyt. Då räddar vi hedern en hel del den här säsongen.

Vi tackar Lennart för pratstunden och önskar honom lycka till kommande säsong!

/red