Fem frågor till Mohcine Tichout

kb-redSeniorLeave a Comment

08 Tichout Mohcine

Karlbergs BK tappade lagkaptenen Jonathan Partin. Franske mittfältaren Mohcine Tichout, 25, senast i FOC Farsta, är en av dem som kan ta över rollen som spelfördelare.

Välkommen till Karlbergs BK! Berätta kort om din fotbollsbakgrund.
– Jag började spela fotboll när jag var sju år i min hemstads fotbollsklubb i Frankrike som heter Sedan. Där spelade jag tills jag fyllde 19 år i olika ålderskategorier. Efter det spelade jag i olika klubbar utanför, såsom bland annat Marockos juniorlandslag, Belgiens tredjedivision, elitserien i Luxemburg (National Division) och sedan i fjärdedivisionen i Frankrike.

Har du spelat med eller emot några kända franska spelare under din karriär?
– Jag har spelat mot flera kända franska spelare, däribland Mamadou Sakho (Liverpool), Jérémy Ménez (PSG), Adel Taarabt (Fulham), Younès Kaboul (Tottenham) med flera.

Du har lirat på hyfsad nivå i Frankrike och nu spelar du svenska division 2. Hur bra är klassen på den fjärde högsta ligan i Frankrike jämfört med Sverige?
– Frankrikes fjärde division är annorlunda jämfört med Sverige. Exempelvis har vi mindre fokus på styrka och mer på taktiskt spelande.

Jag har också fått veta att du har spelat mycket futsal i Frankrike? Berätta!
– Jag har vunnit regionsmästerskapen i norra Frankrike fyra gånger på raken inom loppet av två år. Futsal är riktigt roligt, men jag saknade ”riktig” fotboll så jag slutade med det.

Vad är ditt mål med säsongen?
– Mitt mål med säsongen är att göra bra ifrån mig i KB och hoppas att jag kan bidra till laget. Jag hoppas att vi hamnar i topp 4. Det vore underbart.

Vi tackar Mohcine för dessa ord och önskar honom lycka till kommande säsong!

/red