Fem frågor till Oskar Sewerin

kb-redSeniorLeave a Comment

23 Sewerin Oskar

Efter många turer löste sig övergången till slut. I förra veckan skrev talangfulle försvararen Oskar Sewerin, 20, på för Karlbergs BK.

Hej Oskar! Välkommen till Karlbergs BK! Berätta kort om din fotbollsbakgrund.
– Tack så mycket! Allting började på Stadshagen och i Mariebergs SK som femåring och där spelade jag tills 13 års ålder. Sedan fortsatte det i olika breddlag runt om i Stockholm tills jag fyllde 17 år och blev upplockad i Vasalunds pojkallsvenska trupp. I Vasalunds U17- och U19-trupp blev det sammanlagt två och ett halvt år innan jag prövade lyckan på University of New Haven i USA.

Hur var det att spela i USA? Man kan ana att det var stort fokus på fysträning?
– Fantastiskt kul och jag utvecklades enormt, däremot är fotbollen lite annorlunda jämfört med den fotbollen här hemma i Sverige. I staterna spelas det en mer fysisk och kraftfull fotboll, något som jag fick känna på med både en hjärnskakning som höll mig borta en månad och en armbåge som gav mig sju stygn i pannan. Fokus på fysträningen blir det lätt då hela våren handlar om att bygga upp kropparna inför den korta och intensiva höstsäsongen.

Du tränade med KB redan i somras och har varit med hela försäsongen. Vad har du fått för intryck av klubben?
– Det stämmer. Jag har fått ett jättebra intryck av klubben och grabbarna i laget. Ett väldigt roligt gäng, och även en bra och engagerad ledarstab som verkar ha höjt kvaliteten och engagemanget ett snäpp till inför den kommande säsongen.
Man får lite känslan av att Karlberg är en småstadsklubb när det finns så många eldsjälar som jobbar ideellt för klubbens och för oss spelares bästa. Det är svårt att hitta i många andra klubbar runtom i Stockholm.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare, hur låter det då?
– Jag är en väldigt passionerad spelare som alltid ger 100 % och har en bra blick för spelet. Även om jag är back så känns det som mina styrkor sitter i offensiven och speluppbyggnadsfasen.

Vad är din målsättning med fotbollen?
– Jag vill spela fotboll så länge jag tycker det är kul och så får jag se hur långt det tar mig. Att träna har aldrig varit något problem för mig och självklart vill jag uppåt i seriesystemet, förhoppningsvis med Karlberg redan i år.

Vi tackar Oskar för dessa ord och önskar honom stort lycka till kommande säsong!

/red