Fem frågor till Paul Lindqvist

kb-redSenior, Spelarpresentationer

paullindqvist1

Förra veckan blev Paul Lindqvist, tidigare i Djurgårdens organisation, klar för Karlbergs BK.

Hej Paul! Välkommen till Karlbergs BK! Berätta kort om din fotbollsbakgrund.
– Började fotbollskarriären som femåring och var då striker. Men runt tolv års ålder blev jag målvakt/striker. Jag lirade i Bagarmossen BK till 13 års ålder innan jag gick vidare till Djurgården. Då kom jag in som målvakt. Satsade sedan på målvaktskarriären i Djurgår’n och det gick bra tills jag blev 18 och Magnus Pehrsson kom. Då fortsatte karriären vidare i Väsby United i division 1, ett lag som sedan bytte namn till AFC United. Spelade där i två säsonger och nu är jag 21 år och har precis skrivit på för Karlberg BK.
Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?
– Jag ser mig som en modern målvakt som är lite kortare än stereotypen, men är bra med fötterna, har bra spelförståelse, bra på linjen.
Vad har du fått för intryck av KB hittills?
– Spännande lag med stor potential, men också ett gäng riktigt sköna grabbar. Kände mig välkommen med detsamma!
Du var med rätt långt upp i Djurgården. Vem är den bästa spelaren du spelat/tränat med?
– Hm… den bästa spelaren jag tränat/spelat med är nog Kennedy Igboannanike. Väldigt snabb och har bra känsla för att göra mål.
Vad är din personliga målsättning som fotbollsspelare?
– Min dröm skulle vara att få tillhöra eller spela i Liverpool på Anfield. Men mitt kortsiktiga mål för tillfället är att starta alla matcher i division 2 och utvecklas och göra det bästa jag kan för att bidra till att Karlbergs BK går upp till division 1, något jag tror vi har stor chans till.

Namn: Paul Lindqvist.
Ålder: 21.
Längd: 181 cm.
Vikt: 83-84 kg.
Moderklubb: Bagarmossen BK.
Övriga klubbar: Djurgårdens IF, Väsby United, AFC United.

Vi tackar Paul för pratstunden och önskar honom och laget lycka till kommande säsong!

29 mars: KB värvar målvakt från AFC United.

/red