Fem frågor till Sebastian Silva

kb-redSenior

sebastiansilva3

Precis före transferstoppet skrev Sebastian Silva på för Karlbergs BK.
Här berättar den 26-årige försvararen om fotbollskarriären, mötet med Mats Rubarth och den egentliga förklaringen till lagkamraten Lennart Sandahls frånvaro.

”Det kommer att bli
roligt att se KB spela i år”

Hej Sebastian! Välkommen till Karlbergs BK! Berätta kort om din fotbollsbakgrund.
– Började min fotbollskarriär som 4-5-åring i Nyköpings BIS, spelade sedan i BIS under hela min ungdomskarriär och tog sedan klivet upp i deras A-lag som 15-åring. Sedan när jag var 19 år gick jag vidare till Skiljebo i Västerås för fotboll och studier. Efter tre fina år i Skiljebo begav jag mig till Stockholm för spel i IK Frej. I IK Frej spelade jag tre säsonger för att sedan gå vidare till Rotebro, där fick jag äran att spela med tre fina grabbar som nu lirar i KB (Lelle, Filip och Öhman).
Vem är den bästa spelaren du spelat emot?
– Inte mött någon som är bättre än mig, men Mats Rubarth var helt ok.
Du tränade med Karlberg redan inför förra säsongen, men valde då spel i Rotebro. Vad har du fått för intryck av KB sedan du blev en del av klubben för ett par veckor sedan?
– Har fått ett väldigt positivt intryck av laget. Härliga grabbar som även spelar bra fotboll. Vi försöker även att spela en fotboll som är trevlig för publiken att titta på. Det kommer bli roligt att se KB spela i år.
Du har lirat med flera av KB-spelarna tidigare bland andra Lennart Sandahl, Filip Lagerstedt, Alexander Öhman, Fredrik Arvidsson och Ivan Förlin. Välj ut en av dem och berätta något som vi inte känner till!
– Lennart berättade häromdagen att han äntligen blivit antagen till Paradise Hotel efter ett antal ansökningar. Det förklarar varför han vart borta från planen så länge – gymmet däremot har varit välbesökt samt utlandsresor för att lägga en bra grund för brännan.
Vad tror du om Karlbergs chanser i division 2 Norra Svealand kommande säsong?
– Om vi får en bra start och inte allt för många skador under säsongen så är vi ett topp fem-lag.

Namn: Sebastian Silva.
Ålder: 26.
Längd: 185.
Vikt: 85.
Tidigare klubbar: Nyköpings BIS, Skiljebo SK. IK Frej, Rotebro.
Moderklubb: Nyköpings BIS.