Fem frågor till Tor Ranniste

MelkerSenior, Spelarpresentationer0 Comments

TorRanniste1

Karlbergs BK får ett tillskott lagom till lördagens viktiga möte med Västerås IK.
Offensive mittfältaren Tor Ranniste, 22, från seriekollegan Värmdö skrev på för KB under uppehållet och i veckan blir han spelklar.

Hej Tor! Välkommen till Karlbergs BK! Berätta kort om din fotbollsbakgrund.
– Stort tack! Jag började på Stadshagen när jag var sex år gammal i Mariebergs SK. 12 år gammal bar det vidare till Djurgårdens IF där jag spelade tills jag var 18. Efter det blev det 3,5 säsonger i Värmdö IF.

Varför valde du att lämna Värmdö för spel i Karlberg?
– Det var ett beslut med blandade känslor, men jag kände att jag hade varit i klubben väldigt länge och att det var dags för en ny miljö då passade Karlberg mycket bra. Har också hört mycket gott om killarna i laget och det verkar vara ett härligt lag.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– Jag spelar med mycket energi och gillar när fotboll spelas i hög fart. Duktig med bollen och har två fötter som älskar att chocka motståndarna.

Vad är din målsättning med fotbollen?
– Först och främst ska jag ge 100 procent för KB och se till att vi kommer upp på säker mark. Det vore väldigt roligt att få chansen i allsvenskan, men till dess tänker jag jobba hårt och ha väldigt roligt på planen.

Slutligen: Vi har förstått att du är en hävgiven Roma-supporter. Vad tror du att laget är kapabelt till under den kommande säsongen?
– Varje gång jag går ut inför en ny säsong och väljer att höja mitt lag till skyarna brukar det alltid sluta tvärtom. Men det ser verkligen bra ut för Roma inför årets säsong och jag tror att laget kommer vara med och slåss om Scudetton på allvar. Med bra värvningar och Totti i laget kan det bara sluta på ett sätt. Jag säger att Roma vinner. Har även hört att det finns Lazio-anhängare i KB, spännande…

SNABBFAKTA
Namn: Tor Ranniste.
Ålder: 22.
Längd: 180.
Vikt: 78.
Position: Mittfält/anfall.
Moderklubb: Mariebergs SK.
Övriga klubbar: Djurgårdens IF, Värmdö IF.

Vi tackar Tor för dessa ord och önskar honom och laget lycka till i fortsättningen!

/red