Fjärdeplats innebär avancemang för U-19

kb-pelleNyheter

För första gången i modern historia har Karlbergs BK till säsongen 2018 ett ungdomslag i en nationell förbundsserie. På söndagen vann KB U-19 mot serievinnaren IFK Stocksund med 2-0 och har nu kvalificerat sig för U-19 Div.1 Svealand nästa säsong.

Redaktionen fick en kort pratstund med Sportchef Pojk, Johan Wilny:

Till att börja med, ett stort grattis! Hur känns det så här dagen efter?

Tack, det är en otroligt stolt känsla som infinner sig så här dagen efter. Det är ett väldigt hårt arbete som ligger bakom detta, spelarna har accepterat och tagit till sig denna utmaning redan från det att säsongen startade i januari.

Vad är det som gjort att vi nu nått målsättningen?

Det är många olika faktorer. Självklart är en av grundförutsättningarna att vi har en bra utvecklingsmiljö, vi arbetar strukturerat och målmedvetet med en röd tråd. Sen har spelarnas ambition, glädje och inställning för att utvecklas varit en viktig del i det hela.

Apropå utveckling, ett par av U-19 spelarna har gjort debut i A-lag under hösten, innebär detta att vi nu kommer få se flera spelare ta klivet upp framöver?

Det är ingen självklarhet att det kommer att bli så, självklart är de två spelarna som gjort A-lagsdebut i år en följd av det jag beskrev tidigare med utvecklingsmiljö. I slutändan är det alltid upp till spelaren själv om denne tar klivet upp i ett seniorlag. Det är ju mitt uppdrag att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för spelarna att utvecklas i.

Till sist, vad kan vi förvänta oss på Stadshagen nästa säsong för U-19-laget?

Ett hårt arbetande lag med ett gäng kreativa individuella fotbollsspelare som spelar en positiv passningsorienterad fotboll.

Vi tackar Wilny och hela gänget bakom laget och säger stort lycka till!

/red