Flicksatsningen tar fart!

Thomas BahnsonFrån kansliet

För att ge våra flickor de allra bästa förutsättningarna att utvecklas vidare kommer KB och specifikt F03/04 under resterande året samarbeta med en instruktör från ”Svenska Fotbollsakademin”. Som en del i den flicksatsning klubben gör går vi in och täcker en betydande del av kostnaden för upplägget.

I måndags hade de sitt första pass på Stadshagens IP med Hogir från Svenska Fotbollsakademin. Tekniska moment tränades i olika typer av miljöer; utan motstånd, en mot en och i spel. Idel positiva kommentarer har spridits efteråt.

F0304 med Sv FA

Hogir och Johan Wallinder instruerar tjejerna

Under året har vi även på fredagar kört gemensamma träningar för större delen av flicksektionen (F01-F06) för att stärka banden mellan tjejerna men också för att jobba extra med spelarna och accelerera deras utvecklingskurva. Thomas Bahnson (Sportchef Ungdom) leder träningarna med hjälp av övriga flickledare och Thomas har valt att fokusera på det individuella. Varje fredag nöts tekniska moment som utmana, driva och dribbla i idel funktionella miljöer med motståndare i t.ex. 1v1, 2v2, 3v3 och i olika former av spel.

Nyckelorden är: våga ta för dig, våga misslyckas/lyckas, ta ansvar

F01 fredagsträning

01orna i en av många tuffa dueller

Kommentarer

kommentarer