Förlust borta mot Enköping för KB Herr

kb-pelleSeniorLeave a Comment

Efter förra helgens vinst känns självklart en bortaförlust tung, här nedan kan du läsa Rogers referat från matchen.

Underbara förutsättningar i Enköping när vi åkte dit för att lira i årets andra omgång av division 2 norra Svealand. Det var två lag som vann sina matcher i premiären och som verkligen ville rida på den sköna känslan en vecka till.
Förutsättningarna var inte de bästa, då informationen från ESK var horribel. Efter ankomst till matcharenan, där vi förmodade att vi skulle byta om, blev vi skickade till Enavallen där detta skulle ske. Ingen var där för att ta emot oss, utan vi fick leta runt själva. Dåligt, och dåligt för vår uppladdning.
Uppvärmningen blev sen, vi blev sena ut till matchen, och vi var sena de första minuterna av den samma också. Men, det återkommer jag till.

Anyway, vi åkte dit med den trupp jag nämnde i förra blogginlägget, och vi ställde upp med följande lag:

Francis

Nilsson           Fontér                      Arvidsson             Lindskog

Partin               Ederström

Bargholtz                          Garofalo                         Sundkvist

Dagdelen

Som ersättare anmälde vi Röse, Richey, Lahlou, Gilford, Köksal, och Grims.

Det verkar som om de första fem minuterna att vi fortfarande sitter kvar på bussen, för vi är inte riktigt med om vad som händer. Speciellt inte när den längre crossen kommer bakom Anders på vänsterflanken. Väl där vänder deras ytter in i banan och skjuter in 1-0 till ESK. Vi hann knappt sätta oss tillrätta när detta händer. Inte ett alltför hårt skott, och det kanske Francis skall ta. Men, tråkig start på matchen, speciellt för oss som vi vara det spelförande laget.
ESK backar hem hela laget, och starar inte pressen förrän vid mittplan, vilket gör det svårt för oss att hitta ytor att spela på. Bollen bakom deras backlinje blir en modell som funkar ok, och vi får spela på deras planhalva. Dock så stirrar ineffektiviteten oss i ansiktet än en gång denna dag.
Vi äger halvleken spelmässigt, även om ESK´s långa bollar sätter press på vår backlinje ett par gånger. De har en farlig chans, men skottet går utanför. Vi blir också tvungna att göra ett byte innan halvleken är slut. Garofalos ljumske håller inte, och Richey går in och spelar på hans plats rakt av.
I halvlek pratar vi om att fortsätta vara tålmodiga och rulla bollen tills luckan öppnar upp sig. Samt så måste vi öka koncentrationen och beslutsamheten när vi får den.
Andra halvlek börjar där den andra slutar med ett stort bollövertag från vår sida. Skapandet utav chanser finns, dock ej lika klara som mot Kvarnsveden senast. Vi har 13 skott mot mål, men bara 4 når fram till målvakten. ESK gör ett gott jobb med att blocka oss, och frustrationen lyser om våra spelare.
Med ca 20 minuter kvar, efter en bra sekvens från vår sida, slås ännu en lång boll från ESK´s backlinje. Denna gång över Fontér som missbedömer bollen. Den dimper ner på forwardens fot som kyligt lobbar över Francis i målet. Ridå, kan tyckas, och det kändes lite så.
Vi fortsätter att jobba med vårt spel, skapar en del bra chanser. Jawads friläge med 10 minuter kvar är väl den chans som ligger längst fram på hornhinnan.
När slutsignalen ljuder är vi självfallet besvikna. Vi äger boll, gör två misstag defensivt, och är för ineffektiva framför kassen. ESK spelar engelsk 80-tals fotboll och är jäkligt effektiva. Enligt statistiken har de tre skott på mål och gör två. Bra gjort, måste vi hålla med om.

Det var en tråkig bussresa hem till Stockholm även om den var ganska kort. Men nu laddar vi mot Konyaspor på lördag, och då skall vi ta revansch på oss själva. Tråkigt med Garofalos ljumske, och lite oroande med Teds likaså. Vi får se hur veckans träningar fortskrider, men vi kommer att ladda hårt.

Denna matchs plusliga ser ut enligt följande:
Turgay +++
Markus ++