KB dam – Hässelby 5-6 e str

kb-pelleDam, Matchreferat 2014

Årets säsong avslutades med match i Victoria Cup mot division 2-laget Hässelby SK.

Victoria Cup inleds med handicap-straffar (en straff per division). KB inledde alltså med två straffar. Dessa sattes säkert av Louise Ståhlberg och Klara von Liewen Wistrand. Matchstart och 2-0 till KB.

Hässelby för matchen och har ett ganska stort bollinnehav men skapar inga målchanser. Vi går till halvtidsvila med en fortsatt 2-0-ledning. Det hårda spelet skördar tyvärr sina offer och i halvtid tvingas Mikaela Westholm och Rebecca Karlsson utgå med skada. Lite senare även Patricia Espinoza.

Trycket ökar på oss och halvvägs in i andra lyckas Hässelby spräcka nollan och ytterligare några minuter senare lyckas de kvittera. Därefter kommer vi igen och skapar också en hel del chanser mot slutet när Hässelby satsar allt framåt. Vi håller dock stången och slutresultatet vid full tid var 2-2. Vilken bragd!

Nu gick matchen vidare till straffavgörande. KB sätter sina två första straffar på nytt (återigen Louise och Klara), straffräddning av vår fantastiska målvakt Mikaela Lundqvist, därefter en miss innan Molly Jansson Breide sätter vår fjärde straff. Inför den femte och avgörande straffomgången står det 5-4 till KB och spänningen stiger.

Vi har avgörandet i egna händer. Skall lilla KB kunna rubba på stora Hässelby. Vi missar dock vår femte- det går vidare till en sjätte omgång där Hässelby tillslut avgör och går segrande ur denna fight. Hässelby skriver på sin hemsida ”straffläggningen som följer avgörs först i omgång 6.

Det blir till slut HSK som drar längsta strået och det är minst sagt lättade spelare som nu är vidare till 1/32-delsfinalen som spelas mot Enebybergs  IF”.

Slutresultat: 5-6 efter straffar, 2-2 (2-0)

Målskyttar: Klara von Liewen Wistrand 2 mål, Louise Ståhlberg 2 mål och Molly Jansson Breide 1 mål.

Nu tackar vi alla som följt oss denna säsong – en säsong som verkligen överträffat våra förväntningar. En fjärdeplats i division 4 där vi var med och slogs om andraplatsen in i det sista.

En andraplats i division 5 efter de suveräna Vasalund som till vardags spelar i divisin 2 (som fick inkassera sin enda förlust i serien mot KB). Och så denna fantastiska avslutning i Victoria Cup. Nu börjar vi uppladdningen inför nästa säsong.

Är du intresserad av att spela med oss den kommande säsongen – ta kontakt med Christian Wistrand, christian@karlbergsbk.se, 0760-140160, för provträning.

Forza KB !!!