Förlust i Stockholm Cup – nu väntar genrepet: ”Vi blickar framåt”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK hade en dålig dag på jobbet och åkte ut ur Stockholm Cup mot division 3-laget Hanviken efter straffläggning. Huvudtränare Pierre Gallo vill se en förbättrad ambitionsnivå inför genrepet mot Haninge på lördag.

Bortaresan till Tyresövallen gick inte som planerat för det för dagen vitklädda Karlbergslaget. Hanviken gjorde 1-0 via sin bonusstraff innan matchen blåstes igång. Det dröjde enda till slutminuterna innan KB kunde kvittera genom Sebastian Bichler Bergenheims läckra höger yttersida. I den efterföljande straffläggningen drog Hanviken det längsta strået och Stockholm Cup-sagan var över för den här gången. Så här analyserar Pierre Gallo uttåget.

Det blev förlust mot division 3-laget Hanviken. Vad säger du om matchen?
– Som prestation betraktat är det den sämsta insatsen under försäsongen, vi är inte på plats och har många delar i vårt uppträdande som inte är i relation till vår ambitionsnivå. Vi har pratat ut om matchen med killarna och efterföljande träning var underbar att leda och beskåda, nu blickar vi framåt mot en stundande division två-premiär borta mot Gamla Upsala.

Först väntar ett genrep mot Haninge. Vad vill du att laget ska förbättra till helgen?
– Haninge är ett spännande lag som har fina kvaliteter. Utgår vi från senast så behöver vi ha ett bättre passningstempo, maxaktioner, attityd och engagemang.

Genrepet spelas på lördag med avspark klockan 13.15 borta mot Haninge (div2), Torvalla IP.

/red