Första förlusten för Damlaget

kbadminDam0 Comments

Damerna spelade sin tredje match för säsongen och motståndet var FK Bromma.

Vi visste på förhand att matchen skulle bli betydligt svårare än mot Mälarhöjden då FK Bromma börjat säsongen övertygande. Innan matchen så pratade vi om vikten att våga fortsätta tro på vår idé och att rulla. Vi skulle inte få den tiden med boll som tidigare och vi skulle höja passningstempot en aning.

Vi är inte med de första 10 minuterna och blir rejält tillbakapressade. Dom skapar ett par lägen och gör tillslut 1-0 på ett lite för tamt försvarsspel från vår sida. 2-0 är ett skott som måste skrivas som årets mål redan nu då jag har svårt att se att någon hotar i den kategorin. Långskott som vinden tar och ställer Camilla lite. Vi höjer oss och börjar rulla, rör oss mer i anfallsspelet och skapar ett par farliga lägen. Mål där och det hade varit match igen. Istället så slarvar vi återigen i försvaret och de lyckas peta in ett tredje mål.

Inför andra sa vi att prestationen är viktigare än resultatet. Vi skulle fortsätta rulla och skapar efter bara några minuter ett par chanser. Vi vaskar fram en straff som Maite tyvärr brände. Det var helt enkelt inte vår dag då vi skapar flera bra målchanser, men vi får tyvärr ingen utdelning och då är det tufft att vinna. Tycker vi är det bättre laget i andra halvlek då jag inte kan räkna till några avslut på mål från FK Bromma. Klart godkänt sett över hela matchen.

Nu väntar en av de tuffaste matcherna på söndag Vasalunds DFF. 18.00 på skytteholm. Vi behöver ert stöd.

Vi ses!

Pelle, Rikard och Kajsa