Första målet från Larsson – nu väntar Svenska Cupen: ”Vi är taggade”

RedaktionenNyheter, Senior

Inför årets säsong fick 19-årige Daniel Larsson en permanent plats i Karlbergs BK:s a-trupp. Mot Gute fick han göra sitt första mål i division 2. Vi tog ett snack med ytterbacken inför svenska cupen-rysaren mot IFK Lidingö på onsdag kväll med avspark 19:00 på Lidingövallen.

5-0 mot Gute var ett skönt trendbrott för Karlbergs BK som kom till matchen med tre raka utan seger. Inhopparen Daniel Larsson, som flyttades upp från KB:s U19-lag inför säsongen, fick äran att avsluta målskyttet med sitt första mål i division 2.

På onsdag ska han och laget göra sitt allra bästa för att vinna kvalomgång 1 till svenska cupen mot seriekollegan IFK Lidingö – och därmed säkra en stormatch i augusti mot ett lag från allsvenskan eller superettan. Vi minns fjolåret när över 1000 åskådare såg KB pressa det då allsvenska Dalkurd till förlängning.

Första målet i herrlaget i lördags! Berätta om målet och känslorna att få öppna målkontot i division 2?

– Jag hoppade in på en lite ovan position för min del som central mittfältare och hade turen att efter några minuter bli serverad utanför straffområdet av (Ludvig) Brandimarti. Så det var bara att vända upp och testa skott, sen hade jag turen att skottet gick tunnel på Gutebacken. Det gjorde att målvakten blev skymd och lite sen i sin reaktion så att bollen slank in vid första stolpen. Att äntligen få göra sitt första mål var efterlängtat och bra för självförtroendet. Även kul att få bidra till målstatistiken.

Hur ser du på din säsong så här långt?

– Alltid kul att få göra inhopp då och då men förhoppningsvis blir det mer speltid fram emot hösten. Trots att jag inte fått så många spelminuter så känner jag att min utvecklingskurva pekar uppåt och jag blir allt säkrare i mitt spel.

På onsdag väntar kval till svenska cupen. Seger mot Lidingö och vi får ett allsvenskt- eller superettanlag på hemmaplan, precis som mot Dalkurd ifjol. Hur taggade är ni på att ta er vidare?

– Det är viktigt att ta en match i taget och just nu fokuserar vi på Lidingömatchen men det går förstås inte att helt undvika att tänka på de större matcherna som eventuellt kommer efter. Men för att komma dit måste vi först vinna mot Lidingö som också är ett tufft motstånd, och såklart är alla i laget taggade på att ta sig vidare.

Din målsättning med resten av säsongen?

– Min målsättning med resten av säsongen är självklart att få så mycket speltid som möjligt och att få omsätta det man tränar på i handling. Skulle även vara kul att få starta någon match och eventuellt hjälpa laget till en division 1 plats. Hoppas också på fler prickar i målprotokollet så småningom.

Vi hoppas att så många supportrar som möjligt åker ut till Lidingövallen på onsdagskvällen. Avspark 19:00.