Första nyförvärvet klart för KB

kb-redNyheter

Karlbergs BK:s har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen i trean. Andreas Vikström, 27 år, från Österåker skrev på lördagen på för KB.

KB ramlade ur division 2 Norra Svealand förra säsongen. Nu satsar laget på nytt i trean och ett led i detta är att säkra en slagkraftig trupp.
KB har haft en rad spelare på provträning. Nu har man valt att signa offensive mittfältaren Andreas Vikström. 27-åringen kommer närmast från Österåker, som kvalade sig kvar i division 3.
– Jag tror på klubbens tänk. Jag är en tävlingsmänniska och det känns som att vi har hittat varandra, säger Andreas Vikström.
Nye sportchefen Lennart Sandahl är mycket nöjd med värvningen.
– Först och främst känns det jätteroligt att Andreas väljer Karlberg för sin fortsatta fotbollsutveckling. Han tror på det sättet vi försöker bygga en ny trupp, där det inte räcker med att vara en duktig spelare utan vi lägger även stor vikt vid rätt karaktär. Jag har haft koll på ”Viggan” i flera år och även om han ”bara” spelat på division 3-nivå senaste åren är han utan tvekan en spelare som håller högre upp när han är i form.
Andreas Vikström är en offensiv mittfältare som både kan spela på kanten och centralt.
– Vi får in en mittfältare som vinner mycket mark med sin snabbhet och kan göra sin gubbe. Det är även en spelare som alltid ger 100 procent på träning och match. Med den här värvningen hoppas vi sätta tonen och kunna presentera fler kvalificerade nyförvärv närmaste tiden, säger Lennart Sandahl.
KB-tränaren Kalle Karlsson:
– Det var viktigt att få klart med ett första nyförvärv så att vi skickar signalen både internt och externt att det händer grejer. Det här var en pusselbit på plats, vi hoppas lägga fler inom kort.

/red