Framgång för KB:s 15-åringar i Dana cup

MelkerNyheter KB fotboll0 Comments

KB_P99_2014_650KB:s P 15-lag, dvs 99-orna, deltar just nu i en av världens största turneringar – Dana cup i danska Hjörring. Detta år deltar över 1 000 lag i cupen. En av tränarna, Johan Holmgren, har skickat följande rapport.

– Vi åkte ner med 22 spelare och har under gruppspelet fokuserat på att alla ska få spela så mycket som möjligt.

Då vädret är samma som i Sverige – med en värmebölja – har killarna gjort ett fantastiskt jobb, där vi kom tvåa i gruppen och kvalificerade oss till A-slutspel efter två vinster och en förlust.

Först besegrades norska Herkules FB med 5-1, sedan vann KB med 1-0 över danska Tårs-Ugilt IF medan det blev 0-1 mot norska Austevoll IK. Det räckte till en andra plats och A-slutspel.

I 32-delsfinalen ställdes vi mot ett riktigt riktigt tufft motstånd i form av norska Varegg-Sandviken SFB om är ett av de bästa lagen vi mött i år och som nog själva hoppades på en plats i finalen. Vi gör en av våra bästa matcher någonsin och lyckas med ett fantastiskt jobb som ett lag vinna matchen med 2-0 och tog oss genom det vidare till 16-delsfinal.

Där ställdes vi återigen mot norskt motstånd i form av Nationalkameratene SK. Den här matchen ser väldigt annorlunda ut jämfört med förra. Här tar vi initiativet och styr händelserna i första halvlek och gör 1-0 på hörna ganska tidigt i matchen.

Vi skapar ett antal bra lägen och borde ha utökat ledningen till två mål men lyckas inte sätta chanserna. I andra halvlek börjar tröttheten ta ut sin rätt hos båda lagen och vi orkar inte spela på samma sätt men lyckas ändå hålla undan till seger.

Nu väntar 8-delsfinal mot Våg FK (norskt lag så klart) imorgon fredag tidigt på morgonen, där vi hoppas kunna fortsätta med den fina prestation vi gjort hittills.

/Johan