Framgångar för 04-orna i största KB-cupen hittills

MelkerKB-cuper, Nyheter0 Comments

KB_P04-NSK

KB röd lag 3 och Norrtulls SK / svart möttes i grupp E. Foto: Anders Jansson

På nationaldagen spelades det en P 10-turnering på Stadshagen med hela 24 deltagande lag, åtta i medel/svår och 16 i lätt/medel. Inte mindre än 60 matcher genomfördes och som arrangör stod KB P 04:röd samt KB:s ungdomsutskott.

Det blev många jämna matcher, precis vad lagen var ute efter, och alla lag fick fem matcher oavsett framgång. I den svårare klassen blev det till slut Vasalunds IF som vann efter att ha finalbesegrat Enskede IK 4. Bronsmedaljerna gick till Bagarmossen Kärrtorps BK.

De tre KB-lagen deltog med tre jämnt uppdelade lag i klass lätt och det gick så bra att grabbarna till och med lade beslag på alla tre valörer.

Turneringen verkar också ha uppskattats av de deltagande lagen. Så här skrev en ledare till KB bara timmar efter turneringen:

”Vi valde KB:s cup över flera andra denna dag på grund av slutspelsformatet, där alla lag fortsätter vidare och man får 5 matcher på dagen oavsett resultat. Vi upplevde att vi mötte bra och jämnt motstånd, vilket gjorde cupen kul för killarna och ledarna. Vi ses nästa år!”

65 foton finns upplagda på KB:s Facebook-sida. Klicka här för att komma till albumet.

Resultat läggs upp på under Ungdom > Cuper under måndagen.

Nästa KB-cup spelas efter Sanktans avslut den 11 oktober och då är det 02-ornas tur.

KB:s ungdomsutskott tackar de deltagande lagen, domarna, Thomas Bahnson på kansliet samt P 04-ornas föräldrar med Christina Enegren i spetsen.

/red