Fyra lag deltog i Gothia cup

kb-andersNyheter KB fotboll0 Comments

2013_P00_Gothia_cup_opt

KB:s 13-åringar i Gothia cup. Foto: Privat

Många av KB:s ungdomslag har spelat turneringar under sommaren. Fyra av lagen har precis avslutat sina matcher i Gothia Cup i Göteborg.

Förutom BK:s P 15-lag spelade också 176 andra lag från 33 olika länder i klassen pojkar 15.

De var uppdelade i 44 olika grupper, varav Karlbergs BK började i grupp 1 tillsammans med ACBB Paris från Frankrike, C.A. River Plate från Argentina och Emmaboda Kombination.

KB tog sig vidare till Play off B efter att ha hamnat på 4:e plats i gruppen. Därefter tog de sig till 1/32-final, men förlorade den mot IFK Österåker med 1-2. KB:s 98-or var för övrigt med redan ifjol och då nådde laget ända till en kvartsfinal i b-slutspelet men den gången blev Tynecastle FC från Skottland för svåra.

I klassen P 14 deltog KB med två lag. Lag 1 spelade tillsammans med norska Lillestrøm SK, KF Besa-Peja 2 från Kosovo (!) och Gävle GIK/FK. KB vann gruppen och tog a-slutspel där man förlorade mot Västeråslaget Skiljebo SK med 0-2.

Det andra KB-laget slutade fyra i sin grupp där de spelade med IFK Luleå 2, KF Vizioni från Kosovo och norska Nøtterøy IF. Därefter tog de sig till 1/64-final i b-slutspelet, men förlorade den mot norska Sander IL med 0-3.

River Plate tog sig sedan till 32-delsfinaler där de fick ge sig mot Hammarby medan Parislaget fortfarande är kvar i turneringen där de ska spela kvartsfinal.

Även P 13-laget deltog. De spelade i en grupp med arrangörsföreningen BK Häcken, tyska SG Findorff och amerikanska Lehigh Valley där laget kom på en fjärde plats. I b-slutspelet blev det stopp mot norska Oppsal IF 2 med 2-4 i 16-delsfinalen efter straffar.

Föräldern Christina Enegren hälsar att 13-årslaget gjort mycket väl i från sig och att kvartsfinalerna var mycket spännande med straffar som avgjorde till slut.

Tidigare i somras deltog tre KB-lag i Aroscupen i Västerås. P 12 vann sin grupp men blev sedan utslagna mot finska Itä-Hakkilan Kilpa från Vanda med 0-1 i kvarten.

Även Flickor 12 vann sin grupp och gick till kvartsfinal där FC Kasiysi från finska Esbo vann med 3-1. Dessutom deltog ett av KB:s 9-årslag.

/red