19-årige Gabriel Beckman klar för KB

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK:s första nyförvärv för 2017 års säsong heter Gabriel Beckman. 19-åringen kommer närmast från Djurgårdens IF och trivs bäst på centralt mittfält eller som mittback.

Beckman har tränat med KB under ett par veckors tid och har nu bestämt sig för att fortsätta sin fotbollskarriär i den rödvita dressen.

– Vi är oerhört glada att Gabriel valde att spela för KB, en spelare med stor potential som vi hoppas kunna förädla vidare i vår verksamhet. Det ska bli oerhört intressant att följa hans utveckling nu när han tar steget till seniorfotbollen, säger huvudtränare Pierre Gallo.

Karlbergs BK:s sportchef Lennart Sandahl är glad att klubben lyckats knyta till sig ännu en talangfull spelare.

– ”Gabbe” har en fin blick för spelet, jobbar hårt och utstrålar glädje för fotbollen. Han kommer passa perfekt in i den här gruppen och jag är övertygad om att han snabbt kan växa in i kostymen och snart blir aktuell för spel på högre nivå.

Redaktionen passade på att ställa några frågor till 19-åringen.

Varför blev det Karlberg för din del?
– Karlberg visade tidigt stort intresse vilket alltid uppskattas och när jag kom till första träningen kändes det rätt direkt. En väldigt härlig miljö med mänga sköna grabbar som har kul på träningarna men samtidigt ligger på en bra nivå, en kombination som jag söker efter i ett lag.

Vad visste du om klubben sedan tidigare?
– Inte jättemycket. När jag (i höstas) fick höra om att de möjligen var intresserade så gick jag och kollade på en match och såg att de spelade väldigt rolig fotboll och hade ett ungt lag. KB var nykomlingar förra året och överraskade alla med en passningsorienterad fotboll som passar mig som spelare alldeles utmärkt.

Du känner ett par spelare i laget sedan tidigare?
– Ja, Alexander Kärki och Micke Jahn har jag spelar tillsammans med I Djurgården under tre års tid samt gått i samma skola. Jag fick höra från de att de trivdes väldigt bra i KB vilket gjorde mig mer intresserad eftersom jag vet vilka sköna grabbar de är. Micke och jag var under två år ett riktigt bra mittbackspar om jag får säga det själv och det sista året som vi tre spelade tillsammans så lirade jag på mitten med Kärki en del, så jag känner båda två väldigt bra på planen.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Alltid den jobbiga frågan… Jag har bra spelförståelse vilket gör att jag kan spela på flera positioner men mest som mittmitt eller mittback. Jag är en passningsskicklig och orädd spelare som är duktig på att hitta passningar mellan linjer och hålla i bollen. Jag spelar rätt hårt vilket brukar resultera i en del kort och hatar att förlora.

Vad har du för målsättning med fotbollen?
– Att spela så länge jag tycker det är roligt och under den tiden vill jag komma så högt upp som möjligt. För de roligaste matcherna är ju mot de bästa lagen!

Karlbergs BK vill tacka Djurgården för ännu en smidigt skött övergång mellan klubbarna.

/red