Gallo inför AIK-matchen: ”Vi ska våga spela oss ur situationer”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK står inför en tuff utmaning i kväll när laget besöker Skytteholms IP för att möta allsvenska AIK. Solnalaget har släppt en startelva med bland andra nyförvärven Kristoffer Olsson och Simon Thern.
– Det ska bli oerhört intressant att se hur vi står oss mot ett allsvenskt lag, säger KB-tränaren Pierre Gallo.

I lördags vann AIK med 1-0 mot GAIS i svenska cupen. Men för att kunna hålla igång hela truppen så hörde den allsvenska klubben av sig till KB för att spela en träningsmatch mellan cupmatcherna. Nu står det klart att AIK kommer med ett mycket starkt lag, där de tidigare utlandsproffsen Kristoffer Olsson och Simon Thern finns med i startelvan.

Det är dags för träningsmatch mot allsvenska AIK som kommer med ett väldigt starkt lag. Hur inspirerande är det för spelare och ledare att mäta sig med ett så starkt motstånd?
– Mycket inspirerande är det såklart. Det ska bli oerhört intressant att se hur vi står oss mot ett allsvenskt lag. Med det sagt så kommer vi tränare hantera matchen på exakt samma sätt som vi gjort med motståndarna innan.

Vad tar KB med sig från segrarna mot division 1-laget Enskede (2-1) och Djurgårdens U19 (2-0)?
–Vi tar med oss att spelarna hanterat nya direktiv på bra sätt, metodiken är ändrad till viss del och det är glädjande att killarna utfört dem så pass bra redan. Över dessa två matcher vi spelat har vi sett saker vi behöver arbeta vidare med men det vore märkligt om allt satt redan nu.

Vad behöver förbättras i spelet?
– Värderingar och snabbare beslut är ett genomgående tema, där behöver vi bli bättre samt få en förståelse för vad som behövs just i den här specifika situationen. Eller om vi haft en mindre bra period, vad behöver vi nu? Dessa tankegångar är vitala under träning och match. Samtidigt har inledningen av försäsongen handlat om att förbättra spelarnas fysiska status, så ur den aspekten är vi tränare nöjda med våra prestationer inledningsvis.

På söndag är det Stockholm Cup-match mot Täby FK. Klarar truppen av att fokusera på båda uppgifterna den här veckan?
– Det tar jag som en självklarhet. Vore oerhört oprofessionellt att inte kunna hantera två matcher under en vecka.

Vad blir nyckeln mot AIK?
– Som jag ser det är det vad vi lyckas göra med bollen. Våga spela sig hur situationer, ta initiativ som utgår från vår spelidé. Maxlöpningar är ett ord vi suddat bort, vi pratar maxaktioner istället. Är en stor skillnad anser jag men blir nog rätt långrandigt om jag redogör här under intervjun, spelarna har dock koll på vad det innebär och det kommer också vara en nyckel på onsdag.

AIK – Karlbergs BK spelas på Skytteholms IP i kväll med avspark 18.00. Fri entré!

/red