Gallo inför Huddinge: ”Det blir en värdemätare”

Lennart SandahlNyheter, Senior

På söndag beger sig Karlbergs BK till söderort för att möta fjolårets topplag i division 2 Södra Svealand, Huddinge IF. KB-tränaren Pierre Gallo berättar om 0-0-matchen mot Värmdö och vad de rödvita behöver förbättra till söndagens match.

På lördagsmorgonen spelade KB 0-0 hemma mot division 2-kollegan Värmdö på Stadshagen. I andra halvlek var hemmalaget det bättre laget och borde nog ha vunnit matchen sett till antal målchanser. Redaktionen tog ett snack med huvudtränaren Pierre Gallo.

Hur är din bild av matchen mot Värmdö?
– Jag tycker att vi har en kontrollerande första halvlek, fokus låg på att hålla ihop lagdelarna och vara synkroniserade. Jag är relativt nöjd med delar av halvleken, till andra ändrade vi vår presshöjd och på så sätt blir vi lite aggressivare och vinner bollen högre upp i banan. Det gjorde att vi blev bollförande i stort sett matchen ut. Vi skapar bra målchanser men för få sett till bollinnehav. Det sistnämnda är något vi behöver förbättra.

Vad är du mest nöjd med?
– Jag är mest nöjd med andra halvleks defensiv, många spelare som agerar skickligt och bra. Dels kollektivt men framförallt individuellt, det var glädjande att se.

Var det någon spelare som stack ut?
– Alenga (Masimango) gör en väldigt bra andra halvlek vilket är otroligt roligt för hans del efter en lång skadeperiod. Det var hans första 90 minuter på länge.

På söndag väntar Huddinge som var ett topplag i den södra serien i fjol. Vad behöver vi förbättra inför den matchen?
– Huddinge är ett väldigt bra lag som vi tittat på under försäsongen, det kommer bli en riktig värdemätare. Vi behöver spetsa till defensiven ytterligare men framförallt vårt anfallsspel som ska innehålla fler delaktiga spelare i och runt Huddinges försvarslinjer.

Matchen spelas nu på söndag klockan 16.15 på Brantbrinks IP

/Red