Gamla KB föll i serieepilogen

kb-redBK Gamla KB0 Comments

Gamla Karlbergare åkte på en storförlust i sista omgången mot Ekerö. Det betyder att laget slutar fyra i division 6C.

Förutsättningarna inför slutomgången var inte speciellt bra. Hela 18 återbud (!) gjorde att truppen var tunn. Ytterligare två återbud på matchdagen från målvakten Joel Wikström och Fredrik Eng (före detta Jonsson) gjorde att alternativen var än färre. Faktum är att läget var så illa att tränaren Kalle Karlsson dammade av ordföranden Gustav Vadenbring som tog plats på bänken och hoppade in med fem minuter kvar – trots tre glas vin till middagen.
– Det var kul att Gurra fick göra sina första minuter den här säsongen. Det är han som är Gamla KB och har skött allting bakom kulisserna utan att få vara med om det roliga i år.
Vänsterbacken Andreas Nilsson fick ta plats mellan stolparna och han fick släppa in första målet redan efter sju minuter när en misslyckad hemåtpassning från Mikael Johansson friställde en Ekeröspelare.
Hemmalaget förde spelet medan Gamla Karlbergare hade svårt att få längd i anfallen.
I den 34:e minuten orsakade Marko Päivärinne en straff som Ekerö förvaltade till 2-0.

I paus byttes Robert Laul och Andreas Fält in och Gamla KB lyfte upp spelet.
– Vi hade en bra period i mitten av halvleken där vi skapade lite tryck. Men vi saknade udd i den här matchen.
De riktigt heta chanserna uteblev och med sex minuter kvar fick Ekerö avgöra med att sätta 3–0 efter en ny bjudning från Gamla KB. I slutminuten kom 4–0.
– Vi gjorde ingen bra match. Ekerö är duktiga, men den här gången fick de onödigt mycket hjälp av oss att göra sina mål, säger Kalle Karlsson, som lyfte fram två spelare från Gamla KB.
– Jesper Stenholt gjorde en väldigt bra match på mitten och Robert Laul gjorde ett bra inhopp som anfallare i andra halvlek. Han sög in varenda boll och gav laget möjlighet att flytta upp.

Ekerö–Gamla Karlbergare 4-0 (2-0)

Så spelade vi:
Andreas Nilsson (mv), Mattias Klefbeck, Marko Päivärinne, Mikael Johansson, Rikard Norman, Staffan Bohman, Jesper Stenholt, Michael Widner, Andréas Sundberg, Nermin Kuljanin, Thomas Bahnson.
Avbytare: Andreas Fält, Gustav Vadenbring, Robert Laul, Kalle Karlsson.