Gamla KB föll i seriefinalen

kb-redBK Gamla KB0 Comments

Gamla Karlbergare föll i seriefinalen mot Norrtulls SK på fredagen. Serieledaren ryckte därmed till tio poängs försprång i tabelltoppen.

Gamla KB spelade ut Norrtull efter noter i vårmötet, men föll snöpligt med 0–1. Den här gången var alla medvetna om att det väntade en tuffare uppgift. Norrtull har gått obesegrade genom serien och har, resultatmässigt, imponerat stort i division 6C (knappast spelmässigt).
– Vi vet vad som väntar när man möter Norrtull. Framför allt är de unga och orkar springa. Precis det spelet vi brukar ha störst bekymmer med. Sedan får man inte glömma att de har en fantastisk målvakt som hör hemma i högre divisioner, säger Gamla KB-tränaren Kalle Karlsson.

Gamla Karlbergare skapade dock de farligaste lägena i inledningen av matchen. Staffan Bohman var nära att nicka in en hörna redan i andra minuten och tio minuter senare prickade Richard Hager ribban. Jens Nilsson tvingade även Norrtulls målvakt att sträcka sig i sin fulla längd och tippa ett skott till hörna.
Norrtull skapade också ett par halvfarliga lägen innan laget tog ledningen på straff efter drygt 20 minuters spel.
– Straffen var inget att säga om, men sättet de fick slå in en frispark i första ytan av straffområdet var på tok för billigt. Det var riktigt svagt agerat av oss.
I slutet av halvleken ökade Norrtull på ledningen. En fin omställning ledde fram till ett två mot ett-läge där en offsidestående Norrtullsspelare friställdes.
– Solklar offside med en meter, säger KB:s assisterande coach Andreas Fält som vid tillfället satt på läktaren, vid offsidelinjen.
Gamla KB hade ett jätteläge till reducering när Eric Pettersson följde med upp i ett anfall och fick kanonträff på ett inspel. Hemmamålvakten svarade dock för en fantomräddning.
– Vi hade problem i första halvlek och nådde inte alls upp i vår kapacitet. Norrtull gjorde det riktigt bra och störde oss i uppspelsfasen. De jobbade hårt och fick betalt när vi slarvade så mycket i passningsspelet, säger Kalle Karlsson.

Gamla KB gjorde ett par taktiska förändringar till andra halvlek. Laget behöll sin uppställning, men ordern om ett rakare spel gav effekt. Gamla KB skapade tryck i inledningen av andra halvlek. Reduceringen kom genom Stefan Elofsson som hängde en bomb i nättaket från 25 meter.
– Då hade vi momentum. Vi började vinna andrabollar och utmanade på kanterna, säger Kalle Karlsson.
Några minuter senare kom situationen som blev matchavgörande, där domaren Mehmet Akif Elcim spelade huvudrollen. Andréas Sundberg frispelades vid en misslyckad offsidefälla. Sundberg – som var en meter ONSIDE – blåstes ändå av för offside.
– Domaren erkände efteråt att han inte hade en aning om hur han skulle bedöma den situationen och det är klart han inte visste. Han var ju 30-40 meter från situationen. Man har sympati för domaren i det läget, men det hjälper ju tyvärr inte oss.
I anfallet efter satte Norrtull 3–1.
– Det var ett snyggt mål, ett riktigt fotbollsmål. Men hade domaren tagit rätt beslut hade vi förmodligen satt 2-2 istället.
Norrtull ökade på till 4-1 kort efteråt.
Jens Nilsson reducerade till 2-4 på straff och inhopparen Robert Laul hade ett jätteläge att göra 3-4 med drygt tio minuter kvar. Avslutet gick dock en decimeter över första krysset. Närmare än så kom inte Gamla KB den här kvällen.
Kalle Karlsson lyfte fram två inhoppare som höjde sig över mängden.
– Jag tycker Stefan Elofsson var väldigt bra när han kom vid starten av andra. Han krigade om bollar, fördelade bollar och svarade för ett drömmål. Robert Laul var också bra under sitt inhopp; sög fast bollar, skarvade och sprang sig till ett friläge. Tyvärr har han inte skött sommarträningen och tog slut efter tio-tolv minuter. Men under dessa minuter han var nog planens förgrundsfigur!

Norrtulls SK–Gamla Karlbergare 4–2 (2–0)
Mål, Gamla KB: 2–1 (52) Stefan Elofsson, 4–2 (72) Jens Nilsson (straff).

Så spelade vi:
Joel Wikström (mv), Mikael Johansson, Staffan Bohman, Marko Päivärinne, Eric Pettersson, Ramin Sepasi, Richard Hager, Andréas Sundberg, Alberto Verazain, Jesper Stenholt, Jens Nilsson.
Avbytare: Magnus Enekull, Stefan Elofsson, Johan Meyer, Thomas Bahnson, Robert Laul.