Gamla KB föll i toppmöte

kb-redBK Gamla KBLeave a Comment

Gamla Karlbergare föll i toppmatchen mot Wollmars FF på söndagen.

Mötet på Blackebergs BP hade stor betydelse för andraplatsen i tabellen. Det blev Wollmars FF som drog det längsta strået.
Hemmalaget började bäst och styrde spelet första tio minuterna, framför allt tack vare vasse anfallaren Joakim Engström Höjer som skapade mycket på egen hand.
Gamla KB arbetade sig dock in i matchen – men då tog Wollmars ledningen. I den 19:e minuten utnyttjade man en felpassning och ställde om snabbt. Andrabollen fångades upp av en mittfältare som distanssköt in 1–0.
Gamla KB kvitterade dock kort därefter när Andréas Sundberg, i misstänkt offsideläge, spelade in till Jens Nilsson som tryckte in bollen i bortre hörnet.
Gamla Karlbergare hade bra kontroll på händelserna under andra halvan av första halvlek, men i halvlekens slutminut satte Wollmars 2–1 genom en nick vid bortre stolpen som seglade över Johan Holmgren.

Andra halvleken var bara tio minuter gammal när Gamla KB kvitterade igen. Jesper Stenholt vann en duell och serverade Jens Nilsson som satte 2–2.
– Efter det stod matchen och vägde. Vi hade nån bra chans att sätta 3–2, Wollmar hade nån bra chans, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Det blev en kontroversiell situation som avgjorde. Gamla KB var på väg att iscensätta en kontring, men domaren stod i vägen för bollen som studsade till en Wollmar-spelare. Hemmalaget slog en boll i djupet och sköt 3–2 några sekunder senare.
Under sista 20 minuterna hade Gamla KB ett par bra kvitteringschanser. Hemmalaget hade också några vassa möjligheter, bland annat en frispark i stolpen.
– Framför allt blev Magnus Enekull neddragen när han var helt fri. En cynisk foul som borde ha renderat rött kort. Av någon anledning nöjde sig domaren med gult, vilket var märkligt. Om det där inte var en målchans undrar jag vad som är en målchans. Men det var ju samtidigt smart av deras spelare att ta frisparken.
I 87:e minuten kontrade Wollmar in spiken i kistan, 4-2.
Eller? I 89:e minuten tryckte Fredrik Jonsson in 4-3 från nära håll.
Domaren, som borde ha lagt till minst en minuts tillägg blåste dock av matchen direkt när matchuret tickat fram till 90:00.
– Surt att förlora, men idag torskade vi iallafall mot ett bra lag. Wollmars är duktiga, individuellt skickliga, och vill verkligen spela, säger Kalle Karlsson, som lyfte fram en spelare i Gamla KB:
– Mittfältaren Stefan Elofsson gjorde en riktigt bra match. Han vann mycket och slog några ljuvliga crossbollar.
Resultatet innebär att Wollmars FF rycker i kampen om andraplatsen. Laget ligger fem poäng före Gamla KB, dock med en match mer spelad.

Wollmars FF-Gamla Karlbergare 4-3 (2-1)
Mål, Gamla KB: 1-1 (22) Jens Nilsson (Andréas Sundberg), 2-2 (55) Jens Nisson (Jesper Stenholt), 4-3 (89) Fredrik Jonsson (Jens Nilsson).

Så spelade vi:
Johan Holmgren (mv), Michael Widner, Marko Päivärinne, Christoffer Glader, Rikard Norman, Stefan Elofsson, Richard Hager, Jesper Stenholt, Andréas Sundberg, Torbjörn Sahlin, Jens Nilsson.
Avbytare: Eric Pettersson, Magnus Enekull, Fredrik Jonsson.